Trijntje Oosterhuis: ‘De prinsessen zijn kanjers’

Door: DitjesenDatjes
15-05-2019

Prinses Amalia zou samen met een klasgenoot een musical hebben geschreven! Niet alleen andere leerlingen van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet spelen erin, want ook Trijntje Oosterhuis staat op het podium! Dat Trijntje is gevraagd is geen verassing. De zangeres heeft namelijk al jaren een goede band met de Oranjes.

Amalia

In 2003 zong Trijntje het geboortelied van Amalia, ze werd door prins Constantijn gevraagd om op te treden op het huwelijk van hem en Laurentien en haar vader, Huub Oosterhuis, was bevriend met prins Claus. ,,Trouw als ze zijn aan de mensen die er op dat soort ijkmomenten voor ze waren, zijn ze altijd contact met mij blijven houden’’, zegt Trijntje tegen het AD.

Vooral met Constantijn, Laurentien en hun kinderen heeft Trijntje een goede band. ,,Op een gegeven moment heb je een vertrouwensband, maar het is niet zo dat we de deur bij elkaar platlopen.” Met Amalia, Alexia en Ariane heeft Trijntje nooit echt veel contact gehad, dus of ze fan zijn van de muziek van Trijntje, weet ze niet. Natuurlijk heeft ze wel wat gehoord over de prinsessen: ,,Ik weet wel dat ze allemaal erg goed kunnen zingen en dat ook leuk vinden. Het zijn schatjes, echt prachtige meiden. Kanjers.”

Op 10 december is Trijntje in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag te zien in de kerstmusical die mede door Amalia is geschreven.

 

Meer DenD