Trip Tips Juni 2017: Geniet van de lente

Campina Open Boerderijdagen
Door: Caroline Vlietstra
08-06-2017

 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vignet Caroline VlietstraAndré van Duin zong het al: Alles ziet er anders uit als de zon schijnt. Dat geldt zeker voor Nederland. De kou heeft plaatsgemaakt voor een (meestal) lekker temperatuurtje, de bossen zijn groen en de terrasjes gevuld. Reden om eropuit te trekken. Hier wat tips voor een geslaagde vrije dag.

 

Nieuw Amsterdam in Madurodam

Madurodam
Nieuw Amsterdam. Foto: Madurodam

Madurodam, Nederland in het klein, opent half juni de nieuwe interactieve attractie ‘Nieuw Amsterdam’, over de Nederlandse roots van New York. Met ‘Nieuw Amsterdam’ ga je terug in de tijd en beleef je héél even de spanning van de 17e eeuw. Je stapt aan boord van schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. De dag begint zonnig maar al snel dreigt er gevaar. Spannend!

www.madurodam.nl

Zippen vanaf De Pier

Zipline.Iwan de Brabander
Zipline.Iwan. Foto: de Brabander

De Scheveningse Pier heeft er een nieuwe attractie bij: de Zipline. Tijdens een ritje met deze tokkelbaan scheer je met een vaart van 60 tot 80 kilometer per uur vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren ruim 350 meter naar beneden. Zippen kan alleen en met z’n tweeën. De Pier heeft hippe foodtrucks, bars, restaurants, terrassen en winkels. Daarnaast zijn er het hele jaar door festivals, culturele events en optredens.

www.pier.nl

Midzomernachtloop

midzomernachtloop
Midzomernachtloop. Foto: Natuurmonumenten, Andries de la Lande-Cremer

Van een van de kortste dagen van het jaar de langste maken? Dat kan als je maar lang genoeg wakker blijft. Doe van 17 op 18 juni mee met de Midzomernachtloop. Tijdens deze loop door ongerepte natuur heb je geen tijd om aan slaap te denken. Je kunt je inschrijven voor een 21 of 42 km lange wandeling door Nationaal Park Veluwezoom. Net iets te lang? Doe dan mee aan een van de 31 kortere wandelingen in natuurgebieden verspreid over het land.

www.lopenvoordenatuur.nl

Zilverstad Schoonhoven

Nationale Zilverdag Schoonhoven
Nationale Zilverdag Schoonhoven

Zin in een dag met een zilveren randje? Kom dan 5 juni naar Schoonhoven! Tijdens de Nationale Zilverdag is de stad omgetoverd tot een grote zilver- en goudsmidwerkplaats. Snuffel langs de grachten tussen moderne sieraden en antieke vazen en neem een kijkje achter de schermen in de ateliers van de Schoonhovense goud- en zilversmeden. Je kunt ook binnenlopen bij het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Zilvervakschool, kijken naar demonstraties en exposities en zelf een workshop volgen.

www.zilverdag.nl

Nederland in ZAND

t Veluws Zandsculpturen festijn
t Veluws Zandsculpturen festijn

Zo’n drie maanden hebben in totaal 30 carvers gewerkt om alle zandsculpturen op tijd af te hebben. En dat is gelukt! De beelden in Garderen zien er schitterend uit. Het thema dit jaar is ‘Eropuit in eigen land’. Een mooi thema want er is genoeg te doen in Nederland. Wie een bezoekje brengt aan ’t Veluws Zandsculpturen Festijn komt langs 100 scènes, die stuk voor stuk met Nederland te maken hebben. Al onze twaalf provincies komen aan bod dus iedereen herkent wel iets van thuis.

www.zandsculpturen.nl

Dag van het Kasteel

Menkemaborg, Dag van het Kasteel. foto Nia Rietsema
Menkemaborg, Dag van het Kasteel. Foto Nia Rietsema

Een kasteel of buitenplaats is altijd indrukwekkend. Stoere kastelen, romantische buitenhuizen of statige landgoederen zijn allemaal architectonische hoogstandjes en een bezoek meer dan waard. Tijdens de Dag van het Kasteel op maandag 5 juni gaan in heel Nederland de poorten van landgoederen, buitenplaatsen en kastelen open. Dit jaar is er extra aandacht voor kastelen en buitenplaatsen in de provincies Groningen en Utrecht. Daar worden veel activiteiten georganiseerd.

www.dagvanhetkasteel.nl

Nog meer uitjes

JUNI/JULI/AUGUSTUS, SLOTTUINTHEATER
Gratis theater­voorstellingen in de tuin van Slot Zeist. Kijk voor agenda op slottuintheater.nl

11 JUNI, ZOMERBIERVAART LEIDEN
Stap in Leiden in een bootje en pendel tussen zes cafés voor een speciaal zomerbiertje. bierwandeling.nl/zomerbiervaart

12 JUNI, NK LIVING STATUES
In Valkenburg wordt er weer gestreden om de beste standbeelden. nklivingstatues.nl

Meer DenD