Trucker en zanger Frank Live laat een traan in volgepakt theater

Frank Live|Ben Cramer|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

In een volgepakt theater Het Kruispunt in Barendrecht, onder de rook van Rotterdam, schoot zanger Frank Live plotseling vol. Hij had zojuist op het podium een ode gebracht aan zijn dit jaar overleden moeder met ‘She’ van Charles Aznavour.

[button color=”” size=”” type=”square” target=”” link=””](RECENSIE)[/button]

Hij keek de zaal in en vertelde over een van zijn andere idolen, Toon Hermans. ,,Toon noemde in zijn liedjes ooit de draaimolen in Sittard en dat het witte paard daar altijd bezet was en dat alleen het varkentje op de draaimolen overbleef voor hem. Vandaag geeft u mij het gevoel dat ik op het witte paard zit”, aldus Frank Live over de ontvangst door de bijna vijfhonderd concertgangers.

Rondreis

Het werd een muzikale rondreis van de zanger, die vooral bekend is vanwege zijn vermogen om grote feesten op te luisteren. Hij krijgt zijn publiek op de banken met nummers van Frank Sinatra, Neil Diamond en Elvis Presley.

Maar het echte talent van Frank Live, de artiestennaam van de zanger die nog steeds vrachtwagenchauffeur is en op Frankrijk chauffeert, schuilt in hem als hij luisterliedjes, zoals Het Dorp van Wim Sonneveld, Lieverd van Toon Hermans, Vakantieliefde, geschreven door de Belg Baptiste de Pape of Foto van Vroeger van Rob de Nijs uitvoert.

Hazes

Maar ook zijn vertolking van Hazes’ nummers, onder andere Wat is dan Liefde, sloot naadloos aan op zijn vaste repertoire. ‘Jij hoort bij mij’, dat hij schreef voor zijn levenspartner Mireille, is een prima balad die tijdens zijn concert in uptempo werd uitgevoerd.

Frank had een aantal ‘friends’ uitgenodigd, onder wie Ben Cramer en zijn dochter Shanna, de Zeeuwse Albertina Klap en Justine Pelmelay, die met een songfestivalmedley het Frank Live-publiek ook op de banken kreeg.

Het was het tweede grote concert van Frank Live op rij, die zijn optreden afsloot met White Christmas. Zijn fanbase, uit Zeeland waren ze zelfs met bussen gekomen, groeit dankzij sociale media. Het is de manier waarop ook zanger Tino Martin steeds meer opviel en naar steeds grotere concertzalen en podia verhuisde.

De Frank Live-fans vonden het al lang prachtig. Dat gold ook voor de zanger, die de afgelopen weken zich voorbereidde op het concert tijdens een trip naar Tenerife en tijdens een vrachtwagenrit naar Frankrijk.

Het smaakt naar meer.

Peter Strykes, Albertina Klap, Shanna Cramer, Justine Pelmelay en Frank Live.
Ben Cramer
Ben Cramer met zijn dochter Shanna.

 

Tags

BARENDRECHTBEN CRAMERFRANK LIVEPETER STRYKES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck