Tv-carrière Sylvie Meis over? Kijkcijfers nooit eerder zo laag

Eind TV loopbaan Sylvie Meis?
Door: Charlotte Wijnen
29-09-2021

Nog nooit eerder kreeg de Duitse versie van Love Island zó weinig kijkcijfers. Sinds Sylvie Meis het programma presenteert, is het programma in het slop geraakt. Zou ze daarom maar zo weinig in beeld komen?

Sylvie zakt door de grond

Haar entree begon al niet goed: in de eerste aflevering van Love Island maakt ze een enorme blunder. Ze blijft met haar naaldhakken tussen de houten vlonders steken en zakt letterlijk en figuurlijk door de grond.

Zelf kon ze er wel om lachen, zoiets kan immers iedereen overkomen. Maar wat Sylvie toen nog niet wist, was dat ze voor de allerlaagste kijkcijfers van Love Island ooit zou zorgen.

Maar 540.000 kijkers zaten tijdens de eerste aflevering voor de buis gekluisterd, meldt weekblad Privé. In Nederland zou dat nog best een mooie score zijn, maar in een land met tachtig miljoen inwoners is het natuurlijk gewoon slecht.

Weinig schermtijd

De televisiezender beloofde Sylvie op voorhand dat ze een cruciale rol in de datingshow zou hebben. Sylvie wilde namelijk na drie jaar weer eindelijk haar comeback gaan maken, en Love Island was daar natuurlijk het perfecte programma voor.

Maar tegen de beloftes van de zenderbazen in, heeft Sylvie opvallend weinig schermtijd gekregen. Zelfs haar zoon Damián viel het op, hij had verwacht dat hij zijn moeder dagelijks kon zien op de televisie. Sylvie reageerde dat ze ‘alleen voor belangrijke momenten’ te zien is, maar het lijkt toch iets anders te liggen.

Sylvie wordt namelijk compleet afgebrand door Duitse media. Daarin wordt gezegd dat Sylvie weinig schermtijd krijgt omdat ze zou zorgen voor de lage kijkcijfers. Is haar tv-carrière over?

Meer DenD