TV-koningin Mies Bouwman (88) overleden

Mies Bouwman
Door: DitjesDatjes
26-02-2018

HET gezicht van de Nederlandse televisie van de afgelopen eeuw is overleden. Mies Bouwman, de koningin van de Nederlandse tv, is niet meer. Op 88-jarige leeftijd is ze overleden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De allerlaatste keer dat ze in het openbaar verscheen was een paar dagen voor haar 88e verjaardag. Mies zat in de ereloge van Koninklijk theater Carré, naast André van Duin en zijn vriend Martin, bij het Kerstcircus. Ze oogde kwiek, gaf iedereen een stevige hand. Ze had vlak voor de jaarwisseling nog een kleine verjaardagsparty georganiseerd in verband met haar 88e verjaardag.

Mies Bouwman overleden! Ze was al een hele tijd van het scherm, maar ze was ook ongeëvenaard gebleven. Niemand kon in de buurt komen bij Mies. Ook Sonja barend niet. Aanvankelijk te zien bij de Vara, later bij de Tros.

Haar grootste tv-hit: Een van de Acht. Maar ook In de hoofdrol was een totale hit. Of Telebingo. Kent u het nog?

Maar ook haar acties voor goede doelen zijn roemrucht. Zoals Open het Dorp, een geldinzamelingsactie voor een gehandicaptenwijk in de buurt van Arnhem. De uitzending duurde maar liefst 24 uur: de eerste tv-marathon van Nederland.

Of later ook een actie om kanker de wereld uit te helpen. Met Mies werd het altijd een succes. Waarom? Omdat Nederland van haar hield en houdt.

De oudere Nederlanders kennen Mies van ‘Zo is het toevallig ook nog eens een keer’ of van Mies en scene, maatschappij kritische programma’s die ze vol overgave presenteerde. Maar ook ontving ze 25 jaar Sinterklaas bij diens intocht op de Nederlandse tv.

Niet alles lukte. ‘Een mens wil op de vrijdagavond weleens even zitten en een beetje lachen want er is al genoeg ellende op de wereld’ was bepaald geen succes voor Bouwman. Maar dat maakte helemaal niets uit voor haar populariteit. Die bleef.

Privé ging het de laatste jaren niet altijd even goed met Mies Bouwman. Het overlijden van haar man Leen Timp heeft haar enorm aangegrepen en ook zelf had ze gezondheidsproblemen. Maar het bleef altijd de originele, ontwapende Mies, die niet op haar mondje was gevallen en van wie heel Nederland houdt.

 

 

Meer DenD