Tv-show Maxime Meiland over groot geheim?

Maxime Meiland
Door: Ditjes en Datjes
01-12-2020

Dachten we met het uitbrengen van de biografie van Martien eigenlijk al alles van de Meilandjes te weten, blijkt dochter Maxime toch nog een groot geheim te hebben. Wat dat is houdt ze voorlopig voor zichzelf. ,,Misschien wil ik dat gebruiken om een tv-programma over te maken”, aldus Maxime aan weekblad WEEKEND.

Altijd openhartig

Maximes zwijgzaamheid is opmerkelijk, omdat ze al heel veel over zichzelf heeft verteld. Zo was ze openhartig over haar vroegere drugsgebruik, een uitgelekte naaktvideo en haar daaropvolgende zelfmoordpoging.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naaktvideo

Dit speelde zich af in de middelbare-schooltijd van Maxime. ,,Er was een jongen in Sassenheim met wie ik via MSN contact had. Die vroeg aan mij of ik een naaktfilmpje wilde maken.” Die jongen stuurde dat filmpje door naar een vriend. ,,Een buitenlandse jongen. Die berichtte mij: als je niet wil dat dit uitlekt, moet je me zoveel geld geven. En ik wil ook weed hebben. Ik werd eigenlijk gewoon afgeperst. Ik heb van mama geld gejat.” Dat filmpje is daarna alsnog verspreid. ,,Ik was ineens helemaal níks meer. Dat heeft me zoveel pijn gedaan.”

Traumaverwerking

In het boek van haar vader Martien is echter ook te lezen dat Maxime een aantal keren EMDR-therapie heeft gehad. Deze techniek wordt gebruikt om trauma’s te verwerken.

Waarom Maxime EMDR nodig had, hangt ze niet aan de grote klok. ,,Dat ga ik niet zeggen, nóg niet”, heeft ze aan weekblad WEEKEND laten weten. ,,Ik wil toch nog wel een paar dingen achterhouden, omdat ik die misschien ooit zelf wil gebruiken voor een tv-programma of voor iets anders. Het zou misschien heel nuttig kunnen zijn voor meiden die al jong hetzelfde meemaken.”

Meer DenD