TWANVERTONING

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Is de rel met Jenny Douwes de pr-stunt van Twan Huys om schipbreuk van zijn politiek correcte Late Night-show te redden van de ondergang? En waarom moest dat gebeuren over de rug van de Friezin Jenny Douwes die onder valse voorwendselen naar de studio was gelokt?

Haar was toegezegd dat ze niet aan tafel hoefde met de anti-Zwarte Piet groepering, maar tijdens de uitzending draaide Huys als een tol in het rond. Voor ons is iedereen gelijk, zo verdedigde hij zijn gedraai.

Afspraak is afspraak telt dus niet voor Twan Huys, was het oordeel van Jenny Douwes. De activiste had het gisteren voor het uitkiezen. Ze kon haar verhaal overal vertellen, elke talkshowhost wil haar als ‘persoon van de dag’ in de uitzending.

De afspraken met de redactie van Twan werden bij het grof vuil gezet toen ze met haar advocaat Anker aan tafel zat.

Het was dezelfde Twan Huys, die een paar maanden geleden nog meelachte met schrijver Tommy Wieringa toen die een totaal misplaatste grap maakte over de aanslag op De Telegraaf. Huys had een schnabbel bij een congres met burgemeesters, van wie de helft ook de humor over de rug van een bedreigde krant van de schrijver kon waarderen.

Huys, die zichzelf als een briljante journalist ziet, gaf ook Willem Holleeder een podium in College Tour. Toen daar kritiek op kwam van onder anderen misdaadjournalist John van den Heuvel reageerde hij als een giftige adder. Want van den Heuvel zou in het verleden ook afspraken hebben gemaakt met Holleeder over een exclusief interview, was zijn zwakke verweer.

Huys gaf jongeren de gelegenheid om vragen te stellen aan Holleeder, die naast Huys op het podium bijna een uur lang mocht vertellen hoe hij in het leven staat.

 

 

Tags

JOHN VAN DEN HEUVELRTLTWAN HUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck