Tweede Eurovisie nachtmerrie van Mia en Dion roept vragen op over selectiecommissie AVROTROS

Drama opnieuw bij Nederlandse inzending Mia en Dion.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De revanche van het songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper na het echec in Madrid vorige week is compleet mislukt. In Amsterdam ging het zaterdagavond weer volledig mis: ze zongen als twee valse kraaien. De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool dreigt op deze manier een drama te worden.

Mag je dit duo dat vals zingt en met een waardeloze act op het podium staat wel blootstellen aan honderden miljoenen kijkers in Europa en de rest van de wereld?

Aan het publiek in AFAS Live lag het niet. Er was voor Mia en Dion vooraf een luid applaus als ondersteuning. Iedereen in de zaal wist dat een week geleden het optreden van het gelegenheidsduo tijdens een preparty van het songfestival in Madrid rampzalig was verlopen.

Het ging opnieuw mis

Zelfs bij de eerste noten van Dion ging het alweer mis. Ook Mia bakte er maar weinig van, ze zakte vocaal door het ijs. De selectiecommissie van AVROTROS had kennelijk een blind vertrouwen in voormalig songfestival-winnaar Duncan Laurence, die Mia en Dion (en het liedje) naar voren schoof.

Hebben de leden van deze commissie Carolien Borgers, Hila Noorzai, Eric van Stade, directeur AVROTROS, commentator Cornald Maas, zanger Jan Smit en dj Sander Lantinga slaap in hun ogen of verstopte oren? Hebben ze het duo wel eens live zien optreden, vraag je je af. Dat is toch op zijn minst een voorwaarde als je kiest voor nog redelijk onbekende artiesten?

Deskundige Maurice Wijnen: ,,Tijd voor een noodplan dus. Hoe van deze productiesong een haalbare live act te maken? Met 3 weken tot de eerste repetitie in Liverpool.”

Medelijden

Vorige week kregen ‘de oortjes’ en de techniek nog de schuld. De reacties op het tweede mislukte optreden waren vernietigend. Zelfs de Zweedse zangeres Loreen, getipt voor de eindzege, zou zelfs medelijden hebben getoond met de Nederlanders.

Op Twitter waren de reacties ook niet mals. ,,Bedankt, onze ramen liggen eruit, de katten zijn dood en opa’s gehoorapparaat is gesmolten in zijn oor. Het gevolg van twee valse kraaien.” ,,Een gemiddelde karaokeavond of talentenavond op een middelbare school levert nog betere vocalen op dan dit.”

Deskundige Maurice Wijnen: ,,Tijd voor een noodplan dus. Hoe van deze productiesong een haalbare live act te maken? Met 3 weken tot de eerste repetitie in Liverpool.”

Lees ook op DenD:

Showbizz-deskundige Matthieu Slee: UUR VAN DE WAARHEID voor Mia en Dion!

Deskundige Jos la Grande vindt: Na echec in Madrid met Mia en Dion: organiseer Nationaal Songfestival

Lees meer: Tweede Eurovisie nachtmerrie van Mia en Dion roept vragen op over selectiecommissie AVROTROS

Kijk HIER naar het optreden in AFAS Live.

Tags

AVROTROSEUROVISIESONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck