Twijfels over geloofwaardigheid boek Harry: ‘Hij liegt’

Harry liegt in zijn boek
Door: Charlotte Wijnen
11-01-2023

De geloofwaardigheid van prins Harry wordt in twijfel getrokken na een aantal fouten in zijn boek Spare. ,,Harry kan zich niet eens herinneren waar hij was toen de moeder van Queen Elizabeth stierf, dus zijn herinneringen zijn niet te vertrouwen”, luidt het op Twitter.

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder krantenkoppen over prins Harry. Zijn boek Spare, die gisteren uit is gekomen, zorgde al weken voor enorme ophef over de hele wereld. Harry vertelt in zijn boek over zijn familie en schokt velen met zijn beschuldigingen. Maar nu wordt hij zélf beschuldigd van liegen in zijn boek.

Verwarring

Een aantal dingen die Harry in zijn boek beschrijft zouden namelijk helemaal niet kloppen en daardoor rijzen er steeds meer vragen over de geloofwaardigheid van zijn boek. Vooral de passages over de moeder van Queen Elizabeth, die stierf in maart 2002, zorgen voor verwarring.

In het boek zegt Harry zich het moment te herinneren dat hem werd verteld dat ze was overleden. Harry beweert dat hij op de chique Britse kostschool ‘Eton’ was toen hij hoorde dat ze op 101-jarige leeftijd in haar slaap was overleden. ,,Ik werd gebeld. Ik wou dat ik nog wist wie er aan de lijn was”, schrijft Harry. ,,Ik weet alleen dat het vlak voor Pasen was en dat het buiten heerlijk warm was.”

‘Harry is niet te vertrouwen’

Maar volgens verschillende rapporten was Harry op dat moment helemaal niet op school, maar met zijn vader koning Charles en zijn broer prins William op een skireis naar Zwitserland. Volgens PageSix zijn er zelfs foto’s die laten zien dat Harry inderdaad een dag na haar overlijden vanuit Zwitserland terugkeerde naar Engeland. Dit heeft ertoe geleid dat velen zich afvragen of andere delen van Harry’s boek óók feitelijk onjuist kunnen zijn. ,,Harry kan zich niet eens herinneren waar hij was toen de moeder van de koningin stierf, dus zijn herinneringen zijn niet te vertrouwen”, luidt het op Twitter.

Nóg een leugen?

Maar deze gebeurtenis zou niet de enige zijn waar Harry niet eerlijk over is. Harry vertelt in zijn boek dat hij op zijn 13e verjaardag in 1997, vlak voor prinses Diana stierf, een Xbox van haar kreeg. The Mirror meldt echter dat Xboxen pas in 2001 bestonden en dat de gameconsole pas een jaar later in Europa in de schappen lag.

Meer DenD