Vaccinatiekoning RIVM onttroond

Jaap van Delden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Vaccinatiekoning Jaap van Delden, de man die namens het RIVM het Nederlandse vaccinatieprogramma moest begeleiden is onttroond. Het RIVM heeft bekend gemaakt dat hij vanaf 15 juni wordt vervangen door Marcel van Raaij.

Van Delden was al vanaf het begin van de Covid-vaccinaties omstreden vanwege zijn technocratische kijk op het programma. Zo stelde hij in december dat het niet erg was dat Nederland weken later begon met inenten, omdat dat aan het einde van het programma niet uit zou maken. Daarbij ging hij volledig voorbij aan het feit dat dagelijks mensen sterven aan het virus en dat iedere prik er dus een is.

Vorige maand gaf hij een geruchtmakend interview aan het AD waarbij hij impliceerde dat ook hij persoonlijk liever wachtte op een ander vaccin dan een prik van het AstraZeneca vaccin te ontvangen. Vooral vanuit de huisartsen kwam daar veel kritiek op.

Het vertrek van Van Delden heeft volgens het RIVM hiermee allemaal niets te maken.

“De huidige programmadirectie was tijdelijk aangesteld om het vaccinatieprogramma op te starten”, aldus het RIVM. “Nu de vaccinatiecampagne op stoom is, zetten de nieuwe programmadirecteur en -directie de aansturing voort.” De nieuwe programmadirectie wordt tijdelijk aangesteld om “ingezette processen te borgen en waar nodig en mogelijk verder te verbeteren”.

Tags

RIVMVACCINATIESTRATEGIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck