Valse kritiek werd Gordon te veel: geen concerten

Gordon annuleert concerten in juni.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De grootse comeback van Gordon is binnen een week al een groot drama. De valse noten van de zanger voorafgaande van de presentatie van het album doen hem de das om. Gordon stopt met de promotiecampagne voor zijn nieuwe album en de concerten in een aantal grote zalen in juni zijn geannuleerd.

Gordon gebruikte zijn optredens afgelopen week bij Omroep Max en bij Sophie & Jeroen om uit te leggen waarom hij zo graag weer wilde zingen na het afscheid 8 jaar geleden: het mocht echter niet baten.

Het moet aanvoelen voor Gordon als een deceptie, een nederlaag: een krankzinnige samenloop van omstandigheden ligt eraan te grondslag.

De mannen van Vandaag Inide hinnikten die avond vol leedvermaak om de beelden van een repetitie van Gordon voorafgaand aan de presentatie van het ‘Album van mijn leven’. Ook VI-gast Albert Verlinde deed een duit in het zakje. Gordon zei in zijn tv-optredens dat hij juist zo trots was op de productie met covers van bijzondere liedjes van onder andere Ramses Schaffy en de muzikale begeleiding door een klassiek orkest.

Het moet een klap in het gezicht zijn van Gordon en van zijn team dat hem begeleidde. De video’s, die werden gemaakt van op en rond de opnames, lieten nou juist een nieuwe Gordon zien. Vol optimisme, aardig voor de medewerkers, vrolijk en vooral intensief bezig met de nieuwe muziek. Hij had na jaren gezeur en verbroken liefdes er weer zin in.

Impulsief

De nogal radicale beslissing van Gordon om alles stop te zetten past wel in zijn impulsieve houding. Hij voelde zich de afgelopen week zwaar aangeslagen door de hoon die hem ten deel viel. De Amsterdammer wilde zich juist opnieuw bewijzen. Hij nam de afgelopen maanden drie keer per week zangles, stak heel veel tijd in de opnames en in de communicatie, onder andere online. Hij dacht dat zijn fans zijn terugkomst zouden begrijpen, maar het draait nu uit op een van de grootste mislukte comeback sinds tijden. De theatertour had zijn finest hour moeten worden, van De la Mar in Amsterdam tot het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

De presentatie in een kerk in Amsterdam-Noord was voor Gordon ook een warm bad. Tranen vloeiden. Vrienden en collega’s kwamen naar de plek waar Gordon vlakbij is geboren. Maar diezelfde avond sloeg het noodlot al toe. Beelden kwamen terecht op sociale media en ook het miljoenenpubliek van Vandaag Inside genoot van het leedvermaak aan tafel bij Wilfred Genee. Iedereen deed een duit in het zakje. Ook Albert Verlinde.

Theatertour

De aankondiging om te stoppen met de theatertour, waar Gordon zo trots op was zoals hij ook zei bij Omroep Max aan tafel waar hij de concerten aankondigde, moet ongelooflijk veel pijn doen. Het zou de kroon worden op zijn werk, was zijn idee. Het is ook zo onnodig. Want zijn fans hadden Gordon graag zien optreden. Na alle turbulentie in de liefde was dit het moment dat hij na een loopbaan van tientallen jaren weer terug zou keren met hetgeen hij het liefste doet: zingen. Gordon was open over zijn onzekerheid of hij nog wel in staat was om op te treden.

Ook Gordon moest wel erkennen dat 8 jaar geleden zijn stem veel hinder ondervond van zijn verslavingen aan drank en drugs. Nu kon hij veel ‘dieper’ zingen en met heel veel meer gevoel. Hij koos met de pianist die hij leerde kennen tijdens een tv-show van Simone Kleinsma een aantal nummers en daarmee gingen ze aan de slag. Met als resultaat dat een week na de presentatie Gordon de stekker eruit heeft getrokken. Heel pijnlijk.

Tags

ALBUM VAN MIJN LEVENGORDONVALS ZINGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck