Veel kritiek op animatieserie over prins George: ‘Het is ongepast!’

Door: DitjesDatjes
29-07-2021

De eerste beelden van de HBO-animatieserie The Prince over het Britse koningshuis zijn niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Op social media wordt de trailer veel bekritiseerd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Laat kinderen met rust’

The Prince vertelt met een knipoog over het koninklijke leven vanuit het oogpunt van prins George. Op Twitter barst het los van de negatieve reacties als ‘ongepast’ en’ respectloos’. Ook wordt er gezegd dat ‘kinderen moet rust gelaten moeten worden’.

Grensoverschrijdend

Ook royaltyjournalist Omid Scobie, schrijver van het veelbesproken boek Finding Freedom over prins Harry en Meghan, deelt die mening. ,,De royals zijn in de loop der jaren in tientallen shows geparodieerd. Maar dit is de eerste keer dat ik me kan herinneren dat kinderen het doelwit zijn. Het is dan misschien ‘comedy’, maar het komt op mij nogal creepy en grensoverschrijdend over.”

De serie gaat donderdag in première op streamingdienst HBO Max. De serie is geschreven en bedacht door Family Guy-producent Gary Janetti. Ook makers van Bob’s Burgers zijn erbij betrokken.

Janetti spreekt zelf de stem in van prins George. Andere stemmen komen van onder anderen Orlando Bloom (prins Harry), Sophie Turner (prinses Charlotte), Tom Hollander (prins Philip én prins Charles) en Alan Cumming (als butler Owen).

BuzzE

Meer DenD