Veelgeprezen Srebrenica-film komt in de VS uit

Door: DitjesDatjes
21-02-2021

De veelgeprezen Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? is aangekocht door een grote Amerikaanse distributeur. Supert Ltd heeft de rechten van de Bosnisch-Nederlandse coproductie verworven en brengt het drama naar verwachting in de loop van het jaar in de Verenigde Staten uit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat heeft de Nederlandse coproducent N279 zondag laten weten. De film van regisseur Jasmila Žbanić gaat over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven.

In de film zijn veel Nederlandse acteurs te zien, zoals Raymond Thiry, Reinout Bussemaker en Juda Goslinga. Zij spelen de Nederlandse blauwhelmen die de inwoners van de enclave moesten beschermen.

Prijzen

Quo vadis, Aida? won de afgelopen maanden al veel prijzen, waaronder de publieksprijs van het International Film Festival Rotterdam. De film staat ook op de shortlist voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Het drama is dit jaar de inzending voor Bosnië. De Nederlandse inzending, Bulado, heeft de shortlist niet gehaald.

De film zal, als de coronamaatregelen het toestaan, eind april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD