Verdachte Maddie begroef USB-sticks met schokkende beelden

Maddie McCann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Duitse politie heeft USB-sticks gevonden die Christian Brückner, de verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann, had begraven. Op de sticks staan in totaal achtduizend beelden met daarop belangrijke informatie over de verdwijning van het meisje.

‘Details blijven geheim’

Hoofdaanklager Hans Christian Wolters kon in 60 Minutes Australia niet vertellen of Madeleine, het destijds driejarige meisje dat spoorloos verdween uit een vakantieresort in Portugal, te zien is op de beelden. ,,Op dit moment mag ik dat niet zeggen”, zei Wolters. De USB-sticks en een harddrive lagen begraven in een soort bunker waar ook de camper van Brückner was gevonden waar een paar badpakken in meisjesmaten inlagen. Wat Wolters wel kon zeggen is dat er concrete aanwijzingen zijn dat het meisje dood is. ,,De Duitse politie hebben de ouders op de hoogte gesteld van het feit dat er bewijs is dat hun dochter is overleden, maar details hebben we niet kunnen vertellen.” Wolters vertelt dat het lichaam van het meisje nog niet gevonden is. ,,Maar we hebben genoeg bewijs om te zeggen dat de verdachte Madeleine heeft vermoord.”

Mogelijk vrij

Op dit moment zit Brückner een straf van 21 maanden uit in de gevangenis van het Duitse Kiel voor drugscriminaliteit. Zijn advocaten hebben onlangs het verzoek ingediend om hem eerder vrij te laten komen en hem maar twee derde van zijn straf te laten uitzitten. De Duitse aanklagers zijn bang dat als de verdachte vrijkomt, hij zal vluchten.

Tags

BewijsChristian BrucknerMadeleine McCannverdachteVerdwijningvermoord

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie