Verdrietig nieuws voor Trijntje Oosterhuis

Verdrietig nieuws voor Trijntje Oosterhuis.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Het Paasweekend van Trijntje Oosterhuis heeft een verdrietige wending gekregen. Haar vader Huub Oosterhuis is zondag op 89-jarige leeftijd overleden, zo maakt de familie bekend.

Oosterhuis was theoloog en dichter en maakte sinds de jaren zestig naam als dichter en Bijbeluitlegger die de Bijbelse boodschap op hedendaagse wijze probeerde te vertolken. Zijn werk had grote invloed in de Rooms-Katholieke Kerk. Om het debat over politiek en cultuur te stimuleren, richtte hij in 1972 het centrum De Populier op in Amsterdam. Dit ging in de jaren ’80 over in politiek centrum De Balie.

Banden met koningshuis

De theoloog had ook nieuwe banden met het koningshuis. Zo hield hij in 2002 de preek tijdens de uitvaartdienst van prins Claus. Zijn banden met Claus en Beatrix gaan al terug naar het begin van de jaren ’70, toen de dichter lid werd van een groep kunstenaars die het paar om zich heen verzamelden.

Optreden met vader

Trijntje trad vaker op met haar vader. In 2018 bracht ze, toen haar vader 85 jaar werd, een ode aan hem in een uitverkocht Carré in Amsterdam. Daar zong ze alleen liederen van haar vader. ,,Ik vond het geweldig, natuurlijk. Trijntje was ook op haar best. Het was heel ontroerend”, vertelde Oosterhuis toen.

Trijntje en haar broer Tjeerd Oosterhuis zijn dankbaar voor de inspiratie en liefde die zij van hun vader hebben meegekregen. Dit laten zij weten in een korte reactie op zijn overlijden. ,,Ondanks het grote verdriet is ons hart vervuld met liefde en dankbaarheid voor alle mooie momenten die we van onze inspirerende en liefdevolle vader hebben meegekregen.”

Tags

OVERLEDENTRIJNTJE OOSTERHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck