Verjaardagsfeest prinses Beatrix (83) in corona-stijl

Beatrix viert 83e verjaardag thuis
Door: Jos La Grande
31-01-2021

Prinses Beatrix viert deze zondag haar 83e verjaardag zoals zovele Nederlanders: thuis én in zeer beperkte kring. Binnen de corona-regels mag ze ook langs de gezinnen van haar zonen Willem-Alexander en Constantijn.

Besmetting

Maar de prinses, die nog in blakende gezondheid verkeert, is zeer voorzichtig in de omvang met anderen vanwege de kans om besmet te raken met corona.

Of de prinses ontvangt één verjaardagsgast op kasteel Drakensteyn of in haar appartement in Den Haag, een pied-a-terre naast paleis Noordeinde dat ze aanhoudt als ze in de Hofstad is.

Paardrijden

De voormalig koningin trad op 28 april 2013 terug uit het ambt ten gunste van van haar zoon Willem-Alexander. Sinds dat moment heeft ze een rustig bestaan, maar wordt door omwonenden nog regelmatig gezien op haar paard.

De coronamaatregelen betekenden dat ook de prinses vooral thuis moest blijven. Niet alleen vanwege mogelijk risico voor haar gezondheid, maar ook om geen oploop te creëren bij officiële uitstapjes en omdat bijna alle evenementen werden afgelast of uitgesteld.

Meer DenD