Verlegen boer Jaap kruipt uit schulp

Door: DitjesenDatjes
05-10-2018

Boer Jaap heeft misschien de laatste feministische golf gemist; hij trekt zich er ieder geval niets van aan. In het voorproefje van komende aflevering van Boer zoekt Vrouw is te zien dat Jaap tegen zijn vrouwen zegt hen het liefst in een zo’n kort mogelijk rokje te zien. Hopelijk kunnen de dames lachen om het onhandige grapje.

Kortste rokje

De verlegen boer Jaap laat zich van een andere kant zien; zijn ondeugende kant. Zijn drie dames zijn te gast en logeren een hele week op de bloemenkwekerij. Ze hebben allemaal hun mooiste kleren uitgekozen voor de logeerweek, maar als het aan Jaap ligt hadden ze iets heel anders aan: ,,Ik heb gevraagd of jullie zo’n kort mogelijke rokjes mee willen nemen”, hoor je de boer zeggen in het filmpje. Zal een van de vrouwen daar toch gehoor aan hebben gegeven?

Marjan

Wie er sowieso niet om had kunnen lachen is Marjan Tabak. Zij en Jaap botste in de afgelopen aflevering, want de spirituele Marjan kon maar niet begrijpen waarom Jaap niet onder woorden kon brengen waarom hij haar had uitgekozen. ,,Ik kan taal vinden voor emotie. Kun jij dan alleen van de vier basisemoties iets bedenken? Zo van boos, bang, blij en daar houdt het dan bij op? Of verdrietig of teleurgesteld? Of kun je het wel meer kleur geven? Je hebt dus geen taal voor wat je voelt?”, viel Marjan hem aan.

Boer Jaap had hier duidelijk geen zin in, want niet veel later nam hij Marjan even apart. ,, ,,Dat hele directe van jou, dat past mij niet. Ik denk dat dat heel snel gaat botsen”, zei de boer tegen Marjan. Zij was op haar beurt niet verdrietig, en zag het zelf ook wel aankomen. Jaap nam afscheid met het woord ‘sterkte’, maar Marjan moest nog even het laatste woord hebben ,,Nou, dat is geen sterkte hoor. Ben je gek, joh?”

Meer DenD