Vermoeden familie Delano G.: €150.000 voor moordaanslag

Familie Delano G.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

De verdachte van de moordaanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, de 21-jarige Delano G. uit Tiel, zou hiervoor een bedrag van circa €150.000 in het vooruitzicht zijn gesteld.

Dat vermoeden, zo meldt De Telegraaf vanochtend, heeft de familie van de vermoedelijke dader. De familie sprak met de misdaadverslaggevers van de krant op basis van volstrekte anonimiteit.

De familie van Delano blijkt verbijsterd te zijn door de gebeurtenissen van afgelopen week. Er is schaamte voor het criminele pad dat door de 21-jarige wordt bewandeld met als dieptepunt de moordaanslag.

Veroordelingen

Het blijkt dat de verdachte de afgelopen jaren een strafrechtelijke geschiedenis heeft opgebouwd met veroordelingen voor onder meer inbraken en overvallen. Toen hij 16 jaar was kreeg deze Delano 15 maanden jeugddetentie opgelegd, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Zo schrijft de krant deze ochtend.

LEES OOK:

‘Delano G. deed mee aan dansshow So Think You Can Dance’

In de reportage van misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Mick van Wely op basis van het gesprek met de familie wordt een beeld geschetst van een jeugdige crimineel die omging met ‘foute jongeren’ in de omgeving van Nieuwegein, Tiel en Vianen.

RTL Boulevard

Vanwege veiligheidsoverwegingen heeft RTL besloten om voorlopig vanuit de studio in Hilversum het programma te maken. Afgelopen weekend gingen de uitzendingen niet door in verband met acute bedreigingen. De Amsterdamse driehoek informeerde de zender hierover, waarna besloten is om geen uitzending te maken.

Tags

De TelegraafDelano G.moordaanslagPeter R. de VriesRTL Boulevard

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie