Vernederende ‘losersvlucht’ Olympische Spelen geschrapt

Pieter van den Hoogeband
Door: Tanja Brouwer
03-12-2019

Sporters die klaar waren met de wedstrijden, en niet in de prijzen waren gevallen, moesten vorige Olympische Spelen meteen naar huis. Die vlucht werd de ‘losersvlucht’ genoemd. Pieter van den Hoogenband, sinds een jaar Chef de Mission, heeft dat meteen afgeschaft. Vertrouwen In 2016, toen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werden georganiseerd en

Sporters die klaar waren met de wedstrijden, en niet in de prijzen waren gevallen, moesten vorige Olympische Spelen meteen naar huis. Die vlucht werd de ‘losersvlucht’ genoemd. Pieter van den Hoogenband, sinds een jaar Chef de Mission, heeft dat meteen afgeschaft.

Vertrouwen

In 2016, toen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werden georganiseerd en Maurits Hendriks nog Chef de Mission was, moesten uitgespeelde sporters naar huis. En dat terwijl andere sporters nog volop in de competitie zaten. De verliezende sporters moesten terug naar huis om nog deelnemende sporters niet in de weg te zitten, was het verhaal.

Van den Hoogenband heeft die vlucht nu geschrapt. De afgevallen sporters zullen alleen wel naar een andere locatie moeten, want er komt een apart hotel voor hen. Men zou bang kunnen zijn dat die sporters zich gaan misdragen aangezien ze niet meer hoeven te presteren, maar daar is Van den Hoogenband niet bang voor: ,,Ik geef de sporters vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het zou mooi zijn als ik dat van ze terugkrijg”, zegt hij tegen het AD.

Opening

En niet alleen mogen verliezende sporters gewoon het hele evenement blijven, ook mag iedereen meedoen met de openingsceremonie. Dat was eerder ook niet, want sporters die binnen 48 na de opening in actie zouden komen mochten niet meelopen. ,,Het is alleen aan ons om atleten uit te leggen wat zo’n ceremonie aan energie kost en oplevert. En dan is het aan hen, en hun coaches”, laat Van den Hoogenband weten aan het.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen