Veronica-rel: Giel Beelen op zijn nummer gezet

Door: Jos La Grande
26-04-2019

Hoe lang duurt het nog dat Giel Beelen van de radio wordt afgegooid? Want ook tijdens zijn vervangbeurt voor Wilfrerd Genee bij Radio Veronica slaagt hij erin om ruzie te maken met zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen over een live-optreden van zanger René Karst.

Rick en Niels behoorden tot de vaste crew van Edwin Evers en ze zetten Giel keihard op zijn nummer over zijn badinerende benadering van René Karst. ,,Als je dit vier minuten uitzendt, heb je geen respect voor de luisteraars”, zegt Beelen in de uitzending.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Hij komt z’n best doen hier en jij poeiert hem af. Dat is gewoon niet leuk”, bijt Van Baarlen de dj toe.

Het is niet de eerste keer dat Beelen in korte tijd in opspraak komt. Enkele maanden geleden over de opschudding rond Michael Jackson leek het erop dat hij het kindermisbruik relativeerde.

,,Het is duidelijk geworden dat ik niet moet proberen mijn gedachten hardop te ordenen live op de zender. Dan vraag je erom dat een gedeelte van die uitspraken een eigen leven gaan leiden. Laat ik heel duidelijk zijn: kindermisbruik is verwerpelijk en elke vorm van relativering vind ik ongepast”, was zijn verklaring toen hij het kindermisbruik van de overleden zanger relativeerde in een live-uitzending.

Zijn werkgever Talpa was uiteraard not amused toen met het commentaar en heeft toen kennelijk gezamenlijk deze verklaring met Beelen opgesteld. Overigens zijn geruchten dat de dj zou vertrekken bij Veronica steeds ontkend.

Wilfred Genee, die weer terugkeert, heeft op de radio een grote schare luisteraars opgebouwd. Ook The Friday Move bij BNR is populair.

Wie het incident met Giel Beelen nog een keer wil naluisteren:

Meer DenD