Verrassingen bij Golden Globes: 1917, Renée Zellweger en Joker Joaquin Phoenix

Golden Globes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hollywood werd vannacht toch weer verrast in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles, waar traditioneel de uitreiking van de Golden Globes plaatsvond.

Niet Joker, The Irishman of Marriage Story kregen de award voor beste dramafilm, maar ‘1917’, een indrukwekkende film over de Eerste Wereldoorlog. Bovendien kreeg regisseur Sam Mendes ook nog eens de Globe voor beste regisseur. Martin Scorese van The Irishman had slechts het nakijken.

Quentin Tarantino

In de categorie beste musical of comedy ging de Golden Globe naar het meesterwerk Once Upon a Time in Hollywood, waarvan de regisseur Quentin Tarantino binnenkort weer vader wordt van de derde. Zijn vrouw Daniella Pich is hoogzwanger in Tel Aviv. Brad Pitt kreeg de award voor de beste mannelijke bijrol in deze film.

De fantastische hoofdrol van Renée Zellweger als Judy Garland in de film Judy werd ook bekroond. Ga die film nog snel zien. Want Zellweger gloreert in dit epos over het dramatische leven van de actrice/zangeres, die op 47-jarige leeftijd tragisch aan haar einde komt, een half jaar na haar laatste optredens in Londen. ,,Leuk om jullie weer te zien na 17 jaar”, zei de actrice in haar dankwoord.

Zoals verwacht was het Joaquin Phoenix die met de eer ging strijken voor zijn rol in Joker. Hij viel voor de rol van de angstaanjagende hoofdpersoon kilo’s af. De acteur bedankte de regisseur Todd Phillips, verloofd met Rooney Mara, verontschuldigde zich voor zijn gedrag tijdens de opnamen en wenste Australië dat gebukt gaat onder de bosbranden het allerbeste toe.

Parasite

De verrassende film Parasite over de familie die als sprinkhanen een rijk gezin bespringen, maar met wie het eindelijk toch niet goed afloopt, werd beoordeeld als de beste niet Engelstalige film.

Voor de serieskijkers: Succession, een heerlijk gerafinneerde serie over de strijd om de macht in een mediaconcern, won het van The Crown, Big Little Lies en The Morning Show. De docu Tjernobyl werd ook onderscheiden. Voor actrice Olivia Coleman was er nog wel een award voor haar rol in The Crown.

Nog een paar hoogtepunten: er was een Globe voor actrice Awkwafina voor haar rol in The Farewell, de beste filmsong ging naar Elton John voor Rocketman.

De Britse komiek Ricky Gervais zorgde voor een relletje door nogal grof uit de hoek te komen over prins Andrew, Leonardo DiCarprio en Cats-actrice Judi Dench. De ‘grappen’  werden door de regie gecensureerd. Of Ricky voor een zesde keer wordt gevraagd om de avond te presenteren, moet worden afgewacht.

Joaquin Phoenix (Joker)
Golden Globe voor Awkwafina.
Glob met regisseur Quentin Tarantino voor Once Upon A Time.. In Hollywood.
Olivia Coleman (The Crown) beste tv-actrice.
Parasite wint Golden Globe voor internationale film.
Presentator Ricky Gervais gecensureerd bij Golden Globes.

 

Tags

BRAD PITTELTON JOHNGOLDEN GLOBESJOKERQUENTIN TARANTINO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck