Verstappen uit frustraties tijdens persmoment

Max Verstappen is boos
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Max Verstappen heeft zijn frustraties met de pers gedeeld in de vooravond van de start van misschien wel de belangrijkste Grand Prix uit zijn leven tot nu toe…

Tijdens een persmoment heeft Max Verstappen zijn frustraties richting de pers geuit rondom de Grand Prix van afgelopen weekend. In een tumultueuze strijd reed Hamilton Verstappen van achteren aan en kreeg Verstappen twee tijdstraffen te verduren. Hij eindigde uiteindelijk, ondanks alles, op de tweede plaats. Hamilton wist door een eerste plaats in het algemeen klassement op gelijke hoogte te komen met Verstappen.

‘Regels blijkbaar niet voor iedereen hetzelfde’

Verstappen is van mening dat zijn handelen anders wordt beoordeeld dan dat van andere coureurs. ,,De regels zijn blijkbaar niet voor iedereen hetzelfde”, zei Verstappen volgens De Telegraaf in Abu Dhabi. ,,Vergelijk mijn acties eens met die van andere coureurs die dag. Hoe ik verdedigde, was niet compleet anders. Maar zij kregen niet eens een waarschuwing, laat staan een straf. Ik begrijp dat niet.”

Serieuze gooi

Aanstaande zondag kan Max Verstappen voor de eerste keer in zijn leven een serieuze gooi naar wereldkampioenschap doen. Ondanks dat hij op gelijke hoogte staat met Hamilton heeft hij toch een kleine voorsprong. Mochten beide coureurs buiten de punten vallen, heeft Verstappen meer wedstrijden gewonnen en daardoor de wereldbeker in handen. Eenzelfde situatie doet zich voor als Hamilton negende wordt en Verstappen tiende, maar de laatstgenoemde met de snelste raceronde eindigt. Coureurs die in de top tien eindigen en de snelste raceronde hebben krijgen een punt extra. Tenzij de stewards ingrijpen. Die hebben al aangegeven alle acties onder een vergrootglas te leggen en onethisch en onsportief gedrag te bestraffen. Geen enkele andere coureur komt overigens in de buurt van Hamilton en Verstappen. De titelstrijd gaat dus echt tussen de twee koplopers.

Vrijgegeven

De finalerace wordt aanstaande zondag verreden in Abu Dhabi om 14.00 uur op het Yas Marina Circuit. Ziggo heeft onlangs aangegeven het sportkanaal in het weekend vrij te geven zodat iedereen van het zinderende slot kan genieten. Ook past de zender de programmering aan bij winst van Verstappen.

Contract verlengd

Het circuit in Abu Dhabi is in het afgelopen jaar onder handen genomen. Het is iets korter gemaakt en het aantal bochten is verminderd. Hierdoor kunnen coureurs elkaar op een aantal plekken makkelijker inhalen. Op dat circuit kunnen de fans overigens de komende jaren weer genieten van spannende wedstrijden. Het contract met de Formule 1 is recentelijk verlengd tot en met 2030.

Tags

ABU DHABIF1FORMULE 1FRUSTRATIESGRAND PRIXHAMILTONLEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPENONSPORTIEFVERSTAPPENWERELDKAMPIOENSCHAPYAS MARINA CIRCUIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck