Verstappen verbluffend op weg naar 2e WK-titel

Max wint in Hongarije
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Maar liefst 80 punten staat Max Verstappen voor op de nummer 2 Leclerc in het WK-klassement dankzij een verbluffende inhaalrace in de Grand Prix van Hongarije. Van de 10e plaats naar de eerste, terwijl onze landgenoot ook nog een keer spinde. Niets is te gek in dit tweede succesjaar van BoomBoom-Max.

Het was deze zondagmiddag opnieuw genieten, alhoewel we nog steeds het live-commentaar tijdens de tv-registratie van virtuoos Olav Mol missen. Dat doet echter geen afbreuk aan de prestaties van onze Max Verstappen, die de afgelopen dagen technische problemen had met zijn F1-auto van het Red Bull-team.

Zowel Verstappen als zijn ploeggenoot Pérez kregen de afgelopen dagen echter nieuwe motoren in de bolide en dat hebben de concurrenten van Max dus geweten. Het was zijn plaaggeest van vorig seizoen, mode-icoon Lewis Hamilton die ook nu na een tijdje te zijn weggeweest in de voorste regionen meedeed.

De Brit werd uiteindelijk tweede met maar liefst 11 seconden achterstand op Max Verstappen. Volgens kenners werd de GP van Hongarije een van de mooiste overwinningen in de loopbaan van de Nederlander. Stijf op kop blijven rijden of een spectaculaire inhaalrace? Elke F1-fan kiest natuurlijk voor de tweede optie.

De volgende race is pas weer eind augustus op het circuit van België, maar het moet wel heel erg gek lopen of Verstappen wordt opnieuw wereldkampioen. Hij lijkt onverslaanbaar in zijn Red Bull, dat onlangs een deal sloot met Porsche, die een 50% participatie in het team krijgt.

In het eerste weekend van september doet het F1-circus opnieuw Zandvoort aan. Met o.a. ook een backstage show van onder meer Olav Mol en een aantal andere coryfeeën.

Tags

MAX VERSTAPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck