Vijf Nederlandse nominaties voor Gouden Roos

Door: DitjesDatjes
06-11-2019

Vijf programma’s en documentaires van Nederlandse bodem maken dit jaar kans om in de prijzen te vallen op het prestigieuze Gouden Roos Festival, ook wel bekend als de Rose d’Or. De Zwitserse organisatie maakte woensdag de genomineerden voor de televisieprijzen bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de categorie Arts zijn liefst drie Nederlandse documentaires genomineerd. Het gaat om Dance or Die, Instant Dreams en The Greenaway Alphabet. Dance or Die, over de Syrische danser Ahmad Joudeh die door het Nationale Ballet naar Amsterdam werd gehaald, viel eerder ook al op bij de jury van de International Emmy Awards en ontving zodoende een Emmy-nominatie.

Kans

De NTR-jeugdserie Van vader naar moeder maakt kans in de categorie Children and Youth. In het programma volgt presentatrice Tatum Dagelet kinderen met gescheiden ouders. De vijfde nominatie is voor de NPO-webserie #tagged, internationaal bekend onder de naam SWIPE. De serie is genomineerd in de categorie Social Media Video Series en won eerder al een internationale prijs op het Hollyweb Festival in Noord-Amerika.

Tussen de kanshebbers zitten ook enkele bekende namen. Het gaat onder meer om de Netflix-hit Sex Education, de veelbesproken HBO-serie Chernobyl en de Britse BBC-reeks Killing Eve.

De winnaars worden bekendgemaakt op 1 december tijdens het Gouden Roos Festival in Londen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD