Voetafdruk in jungle gevonden in zoektocht naar Nora (15)

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het vijftienjarige meisje Nora Quoirin is inmiddels vijf dagen geleden verdwenen uit een hotelkamer in Maleisië en nog steeds niet gevonden. Wel is er volgens Mirror een voetafdruk van het meisje, dat een ontwikkelingsachterstand heeft, gevonden in de jungle.

Voetafdruk

Zondagochtend kwamen de ouders van het meisje erachter dat ze weg was. Haar slaapkamer was leeg en het raam stond open. Haar familie werd meteen ingelicht, want het zou niets voor Nora zijn om alleen weg te gaan. Het meisje heeft een mentale achterstand en zou zichzelf niet kunnen redden in de jungle. Al dagen zoeken locals en toeristen naar het meisje, en eindelijk lijkt er een doorbraak te zijn. De Britse krant Mirror meldt namelijk dat er een voetafdruk is gevonden in de jungle, en dat men ervan uitgaat dat die van Nora is.

Politie is ook druk geweest in de kamer van het meisje waar ze zondag uit verdween. Vingerafdrukken in de kamer zijn onderzocht, en de Maleisische politie houdt er sterk rekening mee dat Nora is meegenomen door iemand.
In de zoekactie zijn drones ingezet, maar ook de modernste technologie, helikopters, speurhonden en ook duikers zijn opzoek naar het meisje. Uit luidsprekers klonk de stem van haar moeder door de jungle, in de hoop dat het meisje dat zou horen en terug zou keren. ,Lieve Nora. Ik hou van je. Mama is hier”, zou de tekst zijn die haar moeder heeft ingesproken.

Maddie

De verdwijning van Nora doet sterk denken aan de vermissing van Madeleine McCann twaalf jaar geleden. Hoewel de leeftijd van de meisjes ten tijde van de verdwijning ver uit elkaar ligt, zijn er veel overeenkomsten. Beiden verdwenen uit hun hotelkamer op vakantie en bij allebei stond het raam open. Jim Gamble, een kinderbeschermingsfunctionaris die betrokken was bij het onderzoek naar de verdwenen Madeleine McCann, heeft contact opgenomen met de familie van Nora om hen te steunen.

Tags

BRITSJUNGLEMADDIE MCCANNMALEISIËMEISJENORAONTVOERDPORTUGALVERDWIJNINGVERMIST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck