Voormalig landhuis prinses Irene te huur

Door: Molly Baas
22-06-2018

Prinses Irene heeft onlangs een landhuis gekocht in de gemeente Doorn, en nu staat haar voormalige landhuis te huur. Voor de “schappelijke” prijs van 8500,- euro huur per maand kan je wonen in het huis in Wassenaar. De huurprijs is onlangs verlaagd naar 9000,- euro, 500 korting. Dat meldt Bekende Buren.

Foto: Bekende Buren

Maar voor dat bedrag heeft het huis zeker wat te bieden: het heeft drie verdiepingen, negen kamers en meerdere badkamers. Ook staan er buiten twee paardenboxen en een vrijstaande garage met ruimte voor drie auto’s. De prachtige keuken heeft een pizzaoven.

Foto: Bekende Buren

Wijk bij Duurstede

Ruim twee jaar geleden verhuisde prinses Irene vanuit Wijk bij Duurstede naar Wassenaar. Zij wilde dichter bij twee van haar kinderen en kleinkinderen wonen. Dochter Margarita woont ook in Wassenaar, zoon Carlos in Den Haag. Irene woonde 25 jaar in Wijk bij Duurstede. Van 1990 tot 2005 waren de monumentale villa en het koetshuis op landgoed Mariënhove in haar handen.

Foto: Bekende Buren

,,Als je van de natuur houdt en op je privacy gesteld bent, dan snap ik de keuze van prinses Irene. Dat is bingo op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een prachtige plek om te wonen’’, reageerde Wassenaar’s burgemeester Frits Naafs toen destijds. Hij verwachte niet dat de komst van de prinses naar zijn gemeente zou leiden tot een stroom van toeristen zoals in Wijk bij Duurstede. ,,De inwoners hier zijn vertrouwd met BN’ers in hun buurt. Zij respecteren hun privacy. In september krijgt de prinses net als alle andere nieuwe inwoners een uitnodiging voor een welkomstavond. Gemiddeld komen daar honderd mensen op af.’’

 

Meer DenD