VPRO-jeugdserie De regels van Floor maakt kans op Emmy Kids Award

Door: DitjesDatjes
14-10-2019

Jeugdserie De regels van Floor is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De VPRO-reeks maakt kans op het beeldje voor beste serie, zo onthulde de organisatie maandag. De uitreiking vindt op 31 maart plaats in Cannes.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De regels van Floor, naar de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, scoort goed in het buitenland. Zo werd de jeugdserie verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD. De serie, waarin Bobbie Mulder, Ole Kroes, Ferdi Stofmeel en Elisa Beuger de hoofdrollen vertolken, strijdt om de Emmy voor beste serie tegen Guru Paarvai 4 uit Singapore, Jamie Johnson uit het Verenigd Koninkrijk en Malhação: Vidas Brasileiras uit Brazilië.

De International Emmy Kids Awards zijn wereldwijd de meest gerenommeerde prijzen voor kinderprogramma’s en worden dit jaar uitgereikt aan genomineerden in vijftien landen in zeven categorieën. Zo zijn er prijzen voor onder meer de beste online-, animatie- en miniserie. Vorig jaar ging het Nederlandse trio Job, Joris en Marieke voor de korte film Kop op met het beeldje voor beste animatie naar huis.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD