Vraag het Maaike: ,,Ik kan zijn ex niet meer verdragen na die streek”

Door: Ditjes en Datjes
03-01-2021

,,Echtgenoot E. heeft twee volwassen kinderen uit een eerder huwelijk (met E.). Wij hebben er zelf een lang traject opzitten omdat we graag samen een kind wilden en dat maar niet lukte. De focus lag op mij, maar ik blijk vruchtbaar. Nu is hij er via onderzoek achter gekomen dat hij z’n hele leven al onvruchtbaar is. L. en D. zijn dus niet zijn biologische kinderen. Ik was al niet gek op Eva maar dit is een lage streek, vind ik. Ze deed alsof haar neus bloedde tijdens mijn pogingen zwanger te worden, terwijl ze vast wist dat hij niet vruchtbaar kon zijn. Ik kan haar kop eerlijk gezegd niet meer zien. Maar ik moet er wel bij zijn als een van de kinderen een verjaardag viert. Hij ziet de kinderen natuurlijk als z’n eigen maar mijn droom is in duigen gevallen.  

A. 

,,Wat een heftig verhaal. Hij zal zich wel enorm verraden voelen. Het had inderdaad veel tijd en moeite gescheeld als zij eerlijk was geweest. Ik weet haar redenen niet, wie weet ging ze vreemd tijdens het huwelijk en dacht ze dat E. toch de vader was. Ook al zijn L. en D. volwassen (ik weet niet of zij op de hoogte zijn), probeer ze in hun waarde te laten. Dus niet negatief over hun moeder praten waar ze bij zijn, dat duwt ze juist weg. Zij hebben geen schuld aan deze situatie. Welke streek zij ook heeft geleverd, kinderen blijven abnormaal loyaal aan hun ouders. Ik denk dat dit verwerken gewoon heel veel tijd nodig heeft. Je kan ook best eens niet op een verjaardag of familiebijeenkomst zijn. Ik denk dat hij dat wel snapt. Sterkte.” 

Meer DenD