Vreselijk nieuws voor Bibian Mentel

Bibian Mentel
Door: Eva Steins
05-03-2021

Vreselijk nieuws voor Bibian Mentel. Artsen hebben uitzaaiingen gevonden in de hersenen van de voormalig Olympische kampioen. Dit betekent dat zij moet gaan starten met afscheid nemen van dierbaren…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bibian is voor velen een enorm voorbeeld. Op 27-jarige leeftijd werd bij haar botkanker geconstateerd. De professionele snowboardster stond op dat moment op het punt zich in te schrijven voor de Olympische Winterspelen, toen zij hoorde dat haar been geamputeerd moest worden. Slechts vier maanden nadat haar been geamputeerd werd stond zij weer op haar snowboard. Bibian werd zeven maanden na haar amputatie Nederlands Kampioen snowboarden bij de validen.

Doktoren

De kanker bleef terugkomen, maar liefst vijftien keer. Maar toch gaf Biban niet op. Zij hield haar hoofd hoog en bleef doorzetten. Toch is het noodlot nu toegeslagen voor de drievoudig paralympisch snowboardkampioene. De kanker is dusdanig uitgezaaid dat een behandelplan uitgesloten is. Bibian zal dus de komende tijd afscheid moeten gaan nemen van haar dierbaren.

‘Doorzetten’

Ondanks dit vreselijk noodlottige nieuws, blijft Biban bij wie ze is. Op 9 maart zal zij een seminar over winnaarsmentaliteit geven. Ondanks het heftige nieuws zal dit gewoon doorgaan, laat de organisator weten.

,,Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat.”

Meer DenD