Waarom boeit de scheiding van Katja ons niet?

Katja Schuurman
Door: Jos La Grande
25-11-2021

Na haar huwelijk met `Thijs Römer is het tweede ‘huwelijk’ van Katja Schuurman met haar ‘Freek’ ook op de klippen gelopen. De romantiek is voorbij, de liefde is over, de relatie aan de kant gezet. Het is over en uit tussen Katja en de 32-jarige kok Freek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bij Katja en Thijs, acht jaar getrouwd, hielp de relatietherapie niet meer om hun huwelijk te redden. Het huwelijk met chefkok Freek van Noortwijk, die inmiddels alweer bivakkeert in zijn Amsterdamse appartement dat hij steeds heeft aangehouden, volgde al snel op 21 juni 2019.

Huwelijk

Alhoewel er volgens berichten van een burgerlijk huwelijk geen sprake is geweest, leek de combinatie succesvol. De eeuwige trouw bleek niet uit trouwringen, maar uit armbanden die het stel droegen.

Het onheilsbericht van Katja Schuurman (46) op deze donderdag in november, ze was ooit een talentvolle actrice, luidde het slechte nieuws in.

,,Met onbeschrijfelijk veel pijn in onze harten hebben Freek en ik moeten besluiten om niet meer samen als geliefden door het leven te gaan. We hebben enorm ons best gedaan om ons samenzijn als levenspartners te laten werken, maar we verschillen meer dan we beiden lang hoopten”. aldus Schuurman.

Zelfmedelijden

Daarna volgt een litanie van zelfmedelijden en wordt gevraagd aan de media om haar kinderen met rust te laten. ,,Ik vind het heel erg verdrietig nu twee dochters te hebben wiens vaders niet in hetzelfde huis wonen als zij. En ik weet dat ook deze keer ik, samen met Coco’s bijzondere vader, in staat zal zijn om haar, net als Sammie alle liefde, veiligheid en de betrouwbare basis te geven ze nodig heeft om op te groeien tot de mooie vrouw die nu al in haar huist”, aldus Katja Schuurman in haar oproep.

Afgelopen zomer leek het nog koek en ei tussen Katja, inmiddels woonachtig in het dorpje Uitdam, en Freek. Het adagium van Katja ‘de wereld een stukje mooier maken’ slaagt niet op deze manier.

Meer DenD