Waarom is Chateau Meiland uit de verkoop gehaald?

Chateau Meiland
Door: Charlotte Wijnen
21-07-2021

Nadat de koper afhaakte, ging Chateau Marillaux meteen opnieuw de verkoop in. En het goede nieuws dat het chateau weer verkocht zou zijn bleef uit. Maar nu blijkt dat het wél uit de verkoop is gehaald…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vraagtekens

Met veel enthousiasme werd in februari aangekondigd dat het kasteel van de Meilandjes, Chateau Marrilaux, verkocht zou zijn. Maar de koper haakte uiteindelijk toch af en het chateau bleef op de Franse verkoopsite staan.

Het chateau stond eerst te koop voor 1,25 miljoen euro, maar die vraagprijs lieten ze zakken naar onder het miljoen. Martien liet een maand geleden weten dat een aantal potentiële kopers zich hebben gemeld en dat er een aantal bezichtigingen zouden plaatsvinden. Maar een maand geleden lag het chateau er nog verwaarloosd bij. Daarom werden er vraagtekens geplaatst bij de uitspraken van Martien.

Verkocht of niet?

Ook bleef het nieuws dat het chateau verkocht zou zijn uit. Maar wanneer je nu naar de Franse verkoopsite gaat, staat het chateau er niet meer op. Het lijkt er dus op dat het uit de verkoop is gehaald. Maar waarom?

De grote vraag is of het chateau dan verkocht is, of dat de familie zich bedacht heeft en het toch zelf wil houden. Een aantal maanden geleden, toen aangekondigd werd dat het verkocht zou zijn, ging de familie Meiland langs bij het chateau om ‘voor goed’ afscheid te nemen.

Het voelde als thuiskomen en Martien riep meteen: ,,Achteraf gezien had ik nog wel langer willen blijven!” Zou de familie het chateau dan tóch niet willen verkopen?

Meer DenD