Waarom stelde Wopke Hoekstra huwelijk drie keer uit?

Wopke Hoekstra
Door: Eva Steins
25-02-2021

Wopke Hoekstra stond op het punt om te gaan trouwen met zijn grote liefde Liselot, met wie hij sinds 2006 samen is. Waarom stelden zij hun huwelijk tot drie keer toe uit?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De CDA-leider en zijn verloofde Liselot hebben hun bruiloft al een tijd op de planning staan. Het stel is al sinds 2006 samen, en kregen vier kinderen van 11, 10, 7 en 5.

Ziek

In een interview met weekblad Weekend vertelt Wopke waarom zijn huwelijk uitgesteld werd.

,,Eerst werd ons jongste zoontje ernstig ziek, hij was pas 1. Daarom hebben we de huwelijksplannen uitgesteld, we wilden pas trouwen op het moment dat we zeker wisten dat het goed met hem ging.”

Er werd bij hun jongste zoontje een tumor aan de lever geconstateerd. Gelukkig gaat het beter en zijn de periodieke ziekenhuisbezoek tegenwoordig enkel ter controle.

Corona

Het stel besloot een nieuwe datum te prikken voor hun huwelijk, maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

,,Het plan was daarna om het in de zomer van 2020 te doen, maar dat kon niet door de coronamaatregelen, dus stelden we het uit naar september.”

De nieuwe datum stond, maar op het laatste moment besloot het stel toch de stekker eruit te trekken. ,,We wilden het al klein doen, maar helaas namen de coronagevallen weer toe en hebben we het drie dagen van tevoren geannuleerd.”

Een lastig besluit, maar Wopke en Liselot zagen geen andere uitweg. ,,We zouden op vrijdag trouwen en we zeiden op dinsdagmiddag tegen elkaar: ‘Dit gaat gewoon niet werken’. Terwijl, alles was al klaar.”

Inmiddels hebben Liselot en Wopke een nieuwe datum voor het grote feest geprikt. ,,Ik zeg alleen nog niet welke.”

Meer DenD