Was het de sleur of speelt er bij Katja en Freek wat anders?

Matthieu Privé over Katja en Freek
Door: Matthieu Slee
30-11-2021

Volgens Katja Schuurman stranden relaties meestal ,,omdat iemand vreemdgaat of omdat de spanning er niet meer is.” Nu haar eigen relatie op de klippen is gelopen, is de vraag: was het de sleur of heeft Freek iemand ontmoet die hij níet met Katja wil delen..?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De breuk tussen Katja Schuurman en Freek van Noortwijk kwam voor de buitenwereld als een donderslag bij heldere hemel. Katja leek eindelijk haar soulmate te hebben gevonden, maar opnieuw is er sprake van een liefdesdebacle.

Katja liet verdrietig weten: ,,We verschillen meer dan we beiden lang hoopten”, waarna Freek reageerde: ,,Ik wil je bedanken voor alle fantastische ervaringen en avonturen die we samen hebben meegemaakt. We hebben zoveel geweldige feestjes gevierd, met zijn tweeën en alle te gekke mensen om ons heen.” 

Ruimdenkend

Freek is met zijn 33 jaar dertien jaar jonger dan Katja, maar al snel bleek hij net zo avontuurlijk en ruimdenkend als zij. Het stel was sinds 2015 samen en bekroonde hun liefde vorig jaar met de geboorte van hun dochtertje.

Nu hangt er een schaduw over die ‘roze wolk’. Maar waarom? Leidden slapeloze nachten in de kraamtijd tot spanningen? Heeft de breuk misschien te maken met Katja’s gemoedstoestand tijdens de zwangerschap, toen ze geen medicatie tegen haar bipolaire stoornis mocht gebruiken? ,,Met name voor Freek was dat vrij heftig”, liet Katja weten. ,,Ik ging van diep verdriet naar woede en pure paniek.”

Over het mislukken van relaties zei Katja stellig: ,,Hoeveel mensen gaan er niet uit elkaar?! Meestal (gebeurt dat) omdat iemand vreemdgaat of omdat de spanning er niet meer is.”

Speculaties

Was één van die oorzaken ook de reden van de breuk tussen haar en Freek? Is mogelijk dat Freek iemand heeft ontmoet die hij nu eens niét met Katja wil delen. Of is het eenvoudigweg dat gebrek aan spanning?

Katja steekt ook nooit onder stoelen of banken dat zij volop van seks geniet. Freek was zes jaar lang haar zielsverwant. Raakte Freek dan uitgekeken op haar of zij uitgekeken op hem?

De komende dagen en/of weken zal duidelijk worden of in Huize Schuurman/Van Noortwijk de sleur had toegeslagen of dat Freek bijvoorbeeld iemand anders heeft ontmoet. In dat laatste geval zou dat zeker reden kunnen zijn geweest voor de breuk.

Katja heeft namelijk gezegd dat ze erg ruimdenkend is, maar niet houdt van stiekem gedoe: ,,Ik vind stiekem veel erger dan open.”

Meer DenD