Was het paard van prins William gedrogeerd?

Paard William leek gedrogeerd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een repetitie voor het platina-jubileum van Queen Elizabeth zorgt voor een hoop ophef. Het paard van prins William gedroeg zich zo vreemd, dat er heftige beschuldigingen aan het adres van de prins zijn gedaan. ,,Het paard ziet eruit alsof het gedrogeerd is.”

Op 2 juni worden er honderden paarden ingezet om het jubileum van Queen Elizabeth te vieren. Om de dieren op de grote dag langere tijd volledig stil te laten staan, worden vooraf proefritten gemaakt. Alleen William was afgelopen weekend te zien bij de doorloop. Hij reed met zijn paard voorop.

‘Een schande’

De paarden die deelnemen aan dit soort bijzondere evenementen moeten een speciale training ondergaan zodat ze ongevoelig zijn voor lawaai en verkeer. Ook moeten ze lang stil kunnen staan en wennen aan het gewicht van extra uitrusting.

Maar met het paard van William leek iets aan de hand te zijn. Alle paarden hielden dezelfde houding aan, terwijl het paard van William steeds zijn hoofd naar beneden liet hangen. ,,William’s paard ziet er gedrogeerd uit. Zijn hoofd hangt op de grond. Het is een schande”, zegt een anonieme bron in Daily Mail.

Volgens de bron zijn er kalmerende middelen gebruikt zodat het paard beter zou gehoorzamen. Heftige beschuldigingen, waar de Queen zich hoogstwaarschijnlijk zorgen om maakt. Elizabeth is een grote dierenvriend en paardrijden is van kinds af aan al haar grootste passie.

‘Verdoving is onzin’

De beelden werden ook bekeken door experts. Volgens dierenarts Norbert Wolff lijkt er echter niets aan de hand te zijn met het paard. ,,Ik kan uit de beelden niet opmaken dat het paard verdoofd is”, legt hij uit in het Duitse Bunte. ,,Ik neem aan dat een prins niet op een dier moet worden gezet dat hem in gevaar zou kunnen brengen. Met andere woorden, hij zou eerder een van nature kalm paard krijgen.”

Daarbij worden kalmerende middelen voornamelijk gebruikt bij het vervoer van paarden. Ook vertoonde William’s paard niet het gedrag dat verdoofde paarden normaalgesproken vertonen. Zo begint een verdoofd paard al na korte tijd enorm te zweten. ,,Ook de bewering dat het hoofd van het paard dan op de grond hangt is onzin”, aldus de dierenarts.

Tags

beschuldigdbeschuldigingbeschuldigingenPrins WilliamQueen Elizabeth

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie