Was Novak Djokovic besmet met het coronavirus?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Tennislegende Novak Djokovic denkt in Australië te mogen blijven vanwege een eerder opgelopen coronabesmetting. Dat zeggen zijn advocaten. Zijn zaak erover dient maandag aan…

Novak Djokovic is de laatste dagen flink in opspraak omdat hij deel wil nemen aan het tennistoernooi de ‘Australian Open’. In Australië heersen echter zeer strenge regels omtrent corona en Djokovic is een vaccinatiecriticus. Ondanks de strenge regels wilde hij tóch afreizen naar Australië. Hij was onder de indruk dat hij een geldige medische vrijstelling had. De levende legende heeft mede daarom zijn vaccinatiestatus nooit prijsgegeven.

In beroep

Op dit moment is Djokovic wel in Australië, maar zit vast in een quarantainehotel. Hij verblijft daar omdat het werkvisum dat hij had is ingetrokken. Hij kon niet de juiste bewijzen overleggen dat zijn medische uitzondering om het land in te komen valide was. Australië wilde hem meteen uitzetten, maar Djokovic ging in beroep.

Rechtszaak

Veel mensen zijn benieuwd waarom Djokovic denkt op basis van een medische vrijstelling het land in te kunnen komen. Nu zeggen de advocaten van de Servische toptennisser dat hij december vorig jaar besmet is geweest met het coronavirus. De eerste positieve test zou zijn geregistreerd op 16 december. Maandag dient de rechtszaak van Djokovic te aan. Daar wordt besloten of hij in Australië mag blijven en de ‘Australian Open’ mag spelen. Dat toernooi vangt op 17 januari aan.

Tags

AUSTRALIAN OPENAUSTRALIEBESMETBESMETTINGCORONACORONABESMETTINGCORONAMAATREGELENCORONAVIRUSMEDISCHE VRIJSTELLINGNOVAK DJOKOVIC

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck