Wat betaalt NPO voor tv-studio Twan Huys in New York?

Twan Huys
Door: Jos La Grande
02-11-2020

Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Twan Huys, die speciaal voor Buitenhoftv naar de VS is gereisd om verslag te doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zit niet bepaald in een achterbuurt van New York City.

Menno Swart, de journalist die ook de vakantietrip van Willem-Alexander naar Griekenland onthulde, ontdekte dat Twan Huys de uitzendingen verzorgt vanuit het Penthouse45.

Voor dit fraaie penthouse met prachtig uitzicht over de skyline van New York en de Hudson River wordt een dagprijs van 6500 dollar gevraagd. Voor non-profit organisaties kan er een korting worden gegeven, zo staat te lezen op de website. Wat er precies aan huur in het contract staat, is echter niet bekend.

Walnotenhout

Wat zit er nog meer in de prijs begrepen? Een vloer van Brazilliaans walnotenhout, een mooie haard, twee luxe badkamers, uiteraard airco en multi-media apparatuur.

De komende dagen besteedt de publieke omroep uiteraard veel aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. Twan Huys volgt de verkiezingen als decennia van heel dichtbij, namelijk in de Verenigde Staten.

Een aantal twitteraars verbaast zich over de hoogte van de vraagprijs. ,,Een groenscreen en een goede videoverbinding is toch een stuk voordeliger lijkt me,” schrijft Eric Roozeboom. Een andere reactie: ,,6500 dollar per dag is inderdaad een goedkoop hotelletje. Ophef om niks.”

Meer DenD