Wat deed man Femke Halsema verkeerd volgens het OM?

Robert Oey
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Robert Oey, de levenspartner van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, ligt onder vuur van het Openbaar Ministerie omdat hij en zijn team ’tendentieus en suggestief’ te werk zou zijn gegaan bij het maken van de documentaire serie Cannabis.

De magistraten voelen zich door Oey cs op het verkeerde been gezet en ze vinden dat Oey een eenzijdig beeld laat zien.

‘Onbehoorlijk’

In de verklaring van het OM staat onder andere dat het ‘kwalijk en onbehoorlijk’ is hoe officieren van justitie worden neergezet door de makers. Oey en zijn team kwamen binnen met het verhaal dat ze de balans wilden opmaken van 50 jaar softdrugsbeleid.  ‘Alle betrokken partijen (politiek, OM, politie, lokaal bestuur, coffeeshophouders, kwekers en wetenschappers) zouden ruimschoots aan bod komen’, zo zegt het OM over de binnenkomer van de documakers.

LEES OOK: Robert Oey accepteert straf, geen rechtszitting

Er wordt echter op de persoon gespeeld en er is zelfs een heimelijk opgenomen gesprek tussen een officier en een advocaat gebruikt.

Pijnlijk

Dat het OM zich bedonderd voelt door Oey en zijn team is pijnlijk voor burgemeester Halsema, die als verantwoordelijke voor het handhaven van de openbare orde intensief in contact staat met de top van het Openbaar Ministerie. Zij zal niet zitten te wachten op dit soort conflicten tussen het OM en haar man.

Bovendien kwam Oey vorig jaar in het nieuws omdat hij in de burgemeesterswoning een nepistool had verstopt, waardoor er voor Halsema veel publicitaire schade ontstond. Oey en Halsema zijn na de geboorte van hun kinderen getrouwd.

Tags

FEMKE HALSEMAOPENBAAR MINISTERIEPUBLICITEITROBERT OEY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck