Wat doet bami-fan Frans Bauer in China?

Door: DitjesDatjes
02-01-2019

Floortje Dessing reist al de hele wereld over op kosten van de belastingbetaler, maar Frans Bauer, de volkszanger uit Brabant die van babi panggang houdt, bakt de kroepoek ook bruin. Want na zijn toeristische rondreis door de Verenigde Staten doet hij nu China aan. Met zijn vrouw Mariska bezoekt de zanger de streetfood-restaurants en laat hij zien hoe de Chinezen het dagelijks leven ondergaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voor de publieke omroep een kostbaar uitje. AVROTROS gaf de opdracht voor de trip en zendt de serie deze weken uit. Waarom? Inderdaad, leuke tv en goede kijkcijfers. De reden voor de vlucht naar China: Frans Bauer houdt van de afhaal-Chinees.

De NPO die volop geldproblemen heeft, moest onlangs een extra 40 miljoen euro bedelen bij de Tweede Kamer en minister Slob (Media). dat is gelukt.

Tegenvallende inkomsten en hoge uitgaven leiden tot een lege Hilversumse portemonnee. Sterker nog, populaire journalistieke programma’s werden het slachtoffer van de beperkte financiële ruimte. Brandpunt en ook Andere Tijden, het populaire geschiedenisprogramma, leveren zendtijd in.

,,Wat eten we Maris?”, lijkt de vraag te zijn die Frans Bauer stelt. Niemand misgunt de Bauertjes hun uitstapje naar China. Maar je vraagt je toch ook af of de Nederlandse Publieke Omroep de meest geschikte plek is om dit doort programma’s te maken en uit te zenden.

Sebastiaan Ragas en zijn vrouw Toosje (plus familie) deden ongeveer hetzelfde, maar dat wordt gefinancierd uit inkomsten die niet afkomstig zijn van de Nederlandse belastingbetaler die dit met open mond gade slaat.

 

Meer DenD