Wat houdt Snollebollekes-zanger Rob Kemps geheim?

Rob Kemps
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Er hangt een donkere wolk boven het succes van Rob Kemps. De zanger van de feestact Snollebollekes zou een groot geheim bewaren voor zijn fans…

De feestact begon als een uit de hand gelopen grap. In 2013 bracht radio dj Jurjen Gofers de hit ‘Vrouwkes’ uit. Ook cabaretier Rob Kemps en Maurice Huismans voegden zich bij de feestformatie.

Zingen

Weekblad Story weet de muziekgroep te ontmaskeren.Na het spreken van meerdere betrokkenen blijkt namelijk dat er iets niet klopt. Het is namelijk niet Rob die de nummers inzingt, maar Jurjen Gofers, aldus het weekblad.

Zij spraken een insider die de waarheid boven water haalt. ,,Dat vertelt Rob in interviews nooit, maar ik vind wel dat zijn fans dat horen te weten.”

Alhoewel Rob het grote gezicht van de groep is en met zijn tomeloze enthousiasme alle zalen uitverkoopt, zou hij dus pronken met het werk van een ander…

Bevestiging

Het hardnekkige gerucht wordt tevens ook bevestigd door de man achter de schermen: Jurjen zelf.

,,Nee, dat ontken ik niet. Dat doen we met z’n allen. Maar ik ben geen man voor de spotlights. Ik doe geen interviews, dat doet Rob.”

Ook muziekproducer Adrie van Berk geeft toe dat het niet Rob is die zingt.

,,Op een gegeven moment is Rob de hoofdpersoon geworden, als entertainer. Maar Rob zingt niet alles zelf. In het begin zong Jurjen de nummers alleen in, maar op een gegeven moment zijn ze dat samen gaan doen. De onderlinge verdeling daarin verschilt per nummer. Het is net hoe het uitkomt. De stemmetjes doet Jurjen. Die staan op band. Jurjen gaat niet eens mee naar liveoptredens.”

Lof

Toch gaat Rob er niet volledig met de eer vandoor. Zo maakte hij tijdens zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ meerdere grapjes over ‘nooit live zingen’. En in een interview met de Telegraaf stak hij de loftrompet voor zijn mede-Snollebolleke én de stem achter zijn grote succes Jurjen.

,,We weten toch ook allemaal dat als Marco Borsato ’Je bent een droom die naast me ligt’ zingt, die tekst eigenlijk van John Ewbank is? Misschien dat andere artiesten het spannend vinden om het echte verhaal te vertellen, maar ik heb daar geen enkel probleem mee. Kijk: ik kan niet zingen, ik kan niet dansen, ik ben niet eens knap. Het enige waar ik goed in ben, is een tent afbreken. Wat maakt het het publiek nou uit wie het bedacht heeft? Alleen, als je het echt wil weten: de echte kracht achter Snollebollekes, de founding father, is natuurlijk Jurjen.”

LEES OOK:

Zien! Dit is de knappe vrouw van Snollebollekes Rob Kemps

Tags

GEHEIMROB KEMPSSNOLLEBOLLEKES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck