Wat zei Bilal Wahib nu precies bij Op1?

Bilal Wahib bij Op1
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,Bro, ik hou van jou en jij weet dit. Sorry voor wat ik heb gedaan oprecht met heel mijn hart en het spijt me, als je mij wil spreken, je kan het, dan laten we dat lukken.”

De 22-jarige acteur Bilal Wahib kreeg gisteren van de talkshow Op1 een podium om zijn excuses aan te bieden nadat hij vier maanden geleden een jongen van 12 jaar oud uitdaagde zijn geslachtsdeel te laten zien tijdens een livesessie op Instagram

De 22-jarige acteur uit onder andere Mocro Maffa werd opgepakt op verdenking van het verspreiden van kinderporno en raakte al zijn opdrachten kwijt. 

Getraind

Bij Op 1 bleek dat Wahib ‘getraind’ het gesprek inging met Thijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Hij bood meerdere keren zijn excuses aan en zei dat hij een fout heeft gemaakt. Met de familie van het slachtoffer heeft Wahib een regeling getroffen. Maar daarover wilde hij niets zeggen.

,,Ik heb gesproken met de familie. Mijn excuses aan die jongen en aan heel zijn familie. Op het moment dat ik het deed, wist ik niet dat ik fout was. Ik wil ook mijn excuus maken aan heel Nederland”, aldus Wahib.

Saskia Belleman kritisch

Rechtbank-verslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman, ook als gast aan tafel, suggereerde dat de familie van het slachtoffer een media-optreden afkeurde. Advocaat Richard Korver, die de jongen en zijn familie bijstaat, noemt het bij de NOS schadelijk en betreurenswaardig dat de kwestie weer wordt opgerakeld.

Wahib zei over het slachtoffer, die hij zelf niet heeft gesproken: ,,Het gaat, ik hem niet zelf gezien, ik heb alleen zijn ouders gezien. Ik wil gewoon zeggen tegen alle jongens dat het niet zijn schuld was. Ik heb die ouders gesproken, we zijn tot iets gekomen. We zijn tot een regeling gekomen.”

Wahib over de reacties: ,,Ik begrijp dat, iedereen heeft zijn mening, ik heb een fout gemaakt, het viel niet mee. Ik zit hier niet voor de mensen die ik niet ken. Ik zit hier weer dat ik mijn moeder weer kan aankijken, we zijn 4 maanden verder. Ik ben een maand niet naar buiten geweest, ik kreeg ook best veel bedreigingen.”

Kritiek op media optreden van Bilal Wahib

Bilal Wahid
Bilal Wahid

Tags

BILAL WAHIBGIOVANCA OSTIANAMOCRO-MAFFIAOP1SASKIA BELLEMANTHIJS VAN DEN BRINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie