Weer geen Nederlandse winst bij Gouden Rozen

Door: DitjesDatjes
29-11-2021

Nederland is maandag weer niet in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Gouden Rozen. Hoewel vier programma’s van eigen bodem waren genomineerd werd er tijdens de zestigste uitreiking van een van de belangrijkste Europese televisieprijzen net als vorig jaar niet gewonnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mijn Rembrandt (NTR) en Het Geheim van de Meester (AVROTROS) maakten kans in de categorie Kunst. Die Rose d’Or ging naar de Australische documentaire Firestarter – The Story of Bangarra. De onlinedramaserie Hitte van de EO greep mis in de categorie Multiplatform en zag de Britse serie InterConnected: Fred Gets Feedback winnen. Het VPRO-programma Hoofdzaken zag het beeldje voor Jeugd naar de Britse productie Horrible Histories: Black History Special gaan.

Zoals eerder al bekend werd de Franse acteur Omar Sy bekroond met de award voor Performance of the Year voor zijn rol in de Netflix-hit Lupin. De Lifetime Achievement Award werd gewonnen door Brenda Blethyn, onder meer voor haar rol in de Britse crimeserie Vera waarin ze al elf jaar de hoofdrol speelt. Andere beeldjes gingen naar onder meer de Netflix-serie Call My Agent! en de Amerikaanse komiek Bo Burnham.

Er werden tijdens de digitale uitreiking prijzen uitgedeeld in twaalf categorie├źn. De genomineerden en winnaars waren gekozen door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD