Werd Martien door Erica en Maxime gedwongen om Caroline de oorlog te verklaren?

Martien Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een opvallende onthulling van Jan Dijkgraaf, de man die de biografie van Martien Meiland schreef. Hij stelt dat Martien bepaalde onthullingen in zijn boek weigerde te doen, maar dat Erica en Maxime hem dwongen om toch met modder te gooien…

Het gaat in het bijzonder over de voormalige ‘huisvriendin’ van de familie, Caroline van Eeden. Caroline vertrok op een mysterieuze wijze uit het kasteel en liet vooral veel vraagtekens achter. Waarom ging zij hals over de kop terug naar Nederland? In de aflevering waar te zien was hoe Caroline vertrok zagen we een emotioneel ingestorte Martien, hij was kapot van haar vertrek. Maar wat leek op een emotioneel afscheid sloeg snel om in een woekerende oorlog.

Gevechten

Het verlossende woord kwam met Martien’s biografie. Daarin was te lezen waarom Caroline nou precies vertrokken was. Geen vertrek in goed overleg, maar een knallende ruzie was de reden van haar exit. In zijn biografie beschrijft Martien het drama.

,,Het ging goed tót ik anderhalve week naar Nederland moest voor opnames van de eerste serie ‘Cash or Trash?’ en vier afleveringen van ‘Ranking the Stars’. Tijdens die periode werd ik gebeld met de mededeling dat het helemaal geëscaleerd was op het chateau,” vertelt Martien.

,,Er was ruzie ontstaan, een woordenwisseling, en er was eigenlijk al besloten dat er heel snel afscheid van Caroline zou worden genomen. Zo jammer!”

Getrouwde man

In het boek spraken Erica en Maxime wat minder gezellig over de ‘huisvriendin’. Zo onthulde Erica op een slinkse wijze een duister geheim van Caroline.

,,Ze ging elf jaar met een ge…” aldus Erica in het boek. Hiermee lijkt ze te willen vertellen over een affaire van Caroline met een getrouwde man. Iets wat door Martien direct wordt afgekapt. ,,Dát hoeven we allemaal niet te weten.”

Bij de boekpresentatie vertelde Maxime dan toch het héle verhaal. Er bleek een waar gevecht te zijn uitgebroken op het chateau. De familie hing alle vuile was buiten. Caroline’s ‘geldproblemen’, haar affaire met een getrouwde man én het bloederige gevecht tussen haar en Maxime.

Maxime werd door Caroline voor ‘doos’ uitgemaakt wat ertoe leidde dat de dames als twee leeuwinnen tegenover kwamen te staan. Maxime gooide met een wijnglas naar Caroline, die vervolgens haar nagels in de arm zette van Maxime: de littekens werden bij de verschijning van het boek als bewijs nog getoond.

Voorkomen

Als het aan Martien had gelegen, was de oorlog tussen de familie en Caroline niet zo erg uit de hand gelopen. Hij heeft zelfs geprobeerd de schade te beperken door haar te sparen in zijn boek. Iets waar Erica en Maxime snel een stokje voor staken…

In de Weekend onthult Jan Dijkgraaf dat Martien helemaal niets kwijt wilde over zijn vriendin. Iets wat Erica en Maxime niet pikten.

,,Martien zei: ‘Ik ga er niks over zeggen’. Maar op de volgende afspraken waren Maxime en Erica erbij. Zij wilden er wél graag wat over zeggen en vertelden precies wat er is gebeurd. Zo is dat alsnog in het boek gekomen.”

Het ziet ernaar uit dat Maxime en Erica Martien alsnog voor de leeuwen gooiden, met alle gevolgen van dien..

LEES OOK:

Caroline: ‘Martien’s uitspraken doen pijn’

Tags

BIOGRAFIEBOEKCAROLINE VAN EEDENCHATEAU MEILANDERICA MEILANDJAN DIJKGRAAFFMARTIEN MEILANDMAXIME MEILANDRUZIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck