West Side Story van Spielberg komt in bios ondanks coronalockdown

Door: DitjesDatjes
30-11-2021

De nieuwe versie van klassieker West Side Story die regisseur Steven Spielberg heeft gemaakt, is ondanks de coronalockdown vanaf 9 december in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur Disney dinsdag laten weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verschillende grote films, zoals Soof 3 en Bon Bini Holland 3, zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de nieuwe coronalockdown. Bioscopen moeten om 17.00 uur de deuren sluiten en mogen niet meer dan een derde van de bezoekers toelaten in de theaters. Dit betekent wederom dat de bioscoopsector in december, normaal de drukste maand van het jaar, weinig kaartjes kan verkopen.

West Side Story is een eigentijdse bewerking van het verhaal van Romeo en Julia. De musical vertelt over twee jonge mensen uit rivaliserende bendes, Tony en Maria, die verliefd op elkaar worden. Het stuk, dat in 1957 voor het eerst werd opgevoerd op Broadway, ontving destijds zes Tony-nominaties. De film die in 1961 volgde, waarin Richard Beymer en Natalie Wood de hoofdrollen speelden, won tien Oscars.

De hoofdrollen in de nieuwe versie worden gespeeld door Ansel Elgort en Rachel Zegler. Spielberg en zijn producententeam wilden voor de rollen van de Puerto Ricaanse immigranten daadwerkelijk acteurs van Latijns-Amerikaanse komaf vinden. Ook verdiepten de makers zich in de cultuur en historie van Puerto Rico. Rita Moreno, die in de oorspronkelijke versie beste vriendin Anita speelde, is ditmaal te zien als Valentina, de vrouw die nu de buurtwinkel op de West Side runt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD