Wet Wet Wet naar muziekspektakel Bridge to Liberation

De Schotse groep Wet Wet Wet gaat optreden bij Bridge to Liberation, een concert dat in Arnhem wordt gegeven ter herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem. Dat maakt de organisatie achter het evenement maandag bekend. Ook Do, André Hazes, Alain Clark en Romy Monteiro geven acte de présence.

Voor Wet Wet Wet betekent het optreden een terugkeer naar Arnhem: in 1995 stond de Love is All Around-groep op het podium bij het World Liberty Concert, dat werd georganiseerd ter ere van de vijftigste viering van de bevrijding van Europa. Destijds verzorgden ook Alan Parsons, Joe Cocker en Cyndi Lauper optredens.

Bridge to Liberation kent niet alleen muzikale acts, ook waargebeurde persoonlijke verhalen van tijdens de Slag om Arnhem komen aan bod. Dat gebeurt vanuit Brits, Pools, Nederland en ook Duits perspectief, om te benadrukken dat oorlog “vele gezichten kent”. Eric Corton vertelt Nederlandse verhalen, BBC-presentator en historicus Dan Snow is de Britse verteller.

Het concert maakt deel uit van de herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem. Bridge to Liberation vindt vrijdag 20 september plaats bij de John Frostbrug in Arnhem. De toegang is gratis.

 

BuzzE