Wie tipt koning Willem-Alexander als nieuwe Ajax-trainer?

Coach koning Willem-Alexander
Door: Jos La Grande
16-04-2022

De vertrekkende Ajax-coach Erik ten Hag en zijn team staan dit weekeinde voor een beproeving in de bekerfinale tegen PSV. De speculaties over de opvolging van de succestrainer hebben zelfs het Hof inmiddels bereikt.

Koning Willem-Alexander liet deze week doorschemeren wie Ten Hag moet vervangen als de Tukker naar Manchester United overstapt. Peter Bosz, de huidige trainer van Olympique Lyonnais, wordt kennelijk koninklijk goedgekeurd!

De voorkeur van Willem-Alexander, die formeel alleen supporter kan zijn van Oranje, bleek uit een passage in de society-column Stan Huygens Journaal. De Koning stelde tijdens de opening van De Floriade in Almere een vraag aan een fervent Ajax-supporter, de eerste inwoner van Almere Theo Holtslag.

,,De Koning zag mijn polsbandje van Ajax en vroeg wie in mijn ogen de nieuwe trainer van Ajax wordt”, vertelde de Almeerder Theo Holtslag aan de chroniqueur. ,,Peter”, zei de Almeerder tegen de Koning. Die antwoordde op zijn beurt in het gesprek met Holtslag : ,,Ja Bosz”.

Ten Hag wilde in zijn persconferentie voorafgaande aan de kraker tegen PSV niet ingaan op de netelige kwestie. Ajax kan nog twee prijzen (de landstitel en de KNVB-beker) winnen voordat hij naar de miljonairsclub uit Manchester vertrekt.

De kandidatuur van Peter Bosz lijkt vrijwel zeker, maar ook schijnen de beleidsmakers gecharmeerd te zijn van ras-Ajacied Johnny Heitinga. Ook Patrick Kluivert wordt genoemd.

Bosz vertrok na een wervelend seizoen (2016-2017) bij Ajax naar Duitsland, maar haalde daar minder succes. Bij Borussia Dortmund en bij Bayer Leverkusen werd hij aan de kant gezet en ook nu bij Olympique Lyonnais staat Bosz weer onder druk. West Ham United bleek afgelopen week te sterk en zodoende werd de Franse club uitgeschakeld in de Europa league.

Meer DenD