Wieteke van Dort klaar voor de dood

Door: Tanja Brouwer
19-10-2018

Zangeres en actrice Wieteke van Dort (75) is klaar voor de dood. Ze heeft haar hele begrafenis zelfs al geregeld. Ze heeft haar inspiratie opgedaan bij uitvaarten van vrienden en familie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Stoelen

,,Ik ben drie broers kwijt, dus iedere keer bij de begrafenis dacht ik: nou zo wil ik het wel en zo niet”, vertelt Wieteke aan weekblad Weekend. ,,Als ik op een crematie of begrafenis ben, zie ik heel vaak dat het te klein is en dat mensen moeten staan. Ik heb er een enorme hekel aan als ik twee uur lang moet staan voor een begrafenisplechtigheid. Dat is toch verschrikkelijk.” Wieteke weet dus dat ze een grote zaal met genoeg stoelen wil. Ook heeft ze al over de muziek en bloemen nagedacht.

Paranormaal

Een van de redenen waarom ze niet bang is voor de dood, is haar paranormale begaafdheid. ,,Mensen in het hiernamaals zeggen bijvoorbeeld tegen mij: ‘We hebben het heel erg leuk. We lachen heel wat af.’ Ze zijn hier gewoon af en toe bij ons. Maar wonen ergens anders. Er is een hemel, geen hel.” Wieteke praat ook met haar drie overleden broers. ,,Per dag praat ik één keer met mijn broers, en dan net wie zich aandient. Als ik in de tuin ga zitten en het is stil, dan kan een broer opeens iets zeggen, maar schrik ik helemaal niet.”
Wieteke heeft dus veel steun aan haar overleden familie, maar van haar partner niet. ,,Die gelooft het allemaal niet.”

Meer DenD