Wij weten wie de vervangster is van Eva Jinek

Nasia Moussaid
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Nadia Moussaid

Bij de publieke omroep weten ze al tijden wie er als vervangster van Eva Jinek in de coulissen staat. Het vertrek van Jinek kwam dan ook niet als een donderslag bij heldere hemel en het zorgt zeker niet voor paniek: Nadia Moussaid is de geheide opvolgster.

De voormalige presentatrice van De Nieuwe Maan is zelfverzekerd, haar schoonheid spat van het scherm. De dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlands-Oostenrijkse moeder is afkomstig van het Amsterdamse talentenhonk AT5, van huis uit is ze antropologe en ze verving Jinek destijds al in de zomer van vorig jaar.

De te verwachten aanstelling past waarschijnlijk ook in het beleid om het tv-personeel multi-cultureler te krijgen. In de stoeltjes van de belangrijkste talkshows zitten momenteel alleen autochtone Nederlanders. We kennen Nadia ook als tafeldame van DWDD.

Ontplooien

Jinek heeft bij haar voormalige werkgevers altijd alle kansen gekregen om zich te ontplooien. Dat geldt ook voor haar jaren bij het NOS Journaal, daarna bij WNL waar ze als gezicht van de jonge zender de ontbijtshow presenteerde, haar eerste talkshow kreeg op zondagochtend en bekende Nederlanders ging interviewen voor de zaterdagkrant van De Telegraaf.

Daarna vertrok Jinek naar KRO NCRV waar ze lang moest wachten om uiteindelijk een plekje te bemachtigen als talkshowhost. Had ze wel de juiste beslissing genomen?Ondertussen kreeg ze voldoende kansen om ook docu’s te maken, bijvoorbeeld in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in 2016, en was ze actief voor Brandpunt.

Geld

Haar vertrek naar RTL wordt vanzelfsprekend ook ingegeven door het geld. Bij de huidige €180.000 euro die ze verdient in Hilversum kan minimaal een ton worden bijgeschreven nu ze bij RTL aan de slag gaat. Daar gelden de marktprincipes: sterren worden beter betaald dan bij de publieke omroep. Ook wordt er aan de andere wensen van Eva voldaan, zoals het maken van documentaires. Want ze heeft altijd de ambitie gehad om zich als journaliste verder te ontwikkelen.

De publieke omroep verliest met Jinkek een grand lady, een kind van het Hilversumse bestel, maar haar geheide vervangster, Nadia Moussaid, doet beslist niet voor haar onder. Dat zal straks blijken.

 

Tags

De Nieuwe MaandwddEva JinekNadia MoussaidNPONTRRTL

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie