Wilfried de Jong en Wim Opbrouck samen theaters in

Door: DitjesDatjes
18-02-2020

Theater- en televisiemaker Wilfried de Jong en de Vlaamse acteur en muzikant Wim Opbrouck maken onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht een nieuw theaterprogramma. De voorstelling heet Jungfrau en gaat op zaterdag 28 maart in première in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen, kondigde Toneelgroep Maastricht dinsdag aan. De Vlaamse première volgt op 10 april in Gent.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hun voorstelling wordt een mix van theater, muziek en dans. Het verhaal speelt zich af in het hooggebergte, waar beide mannen zijn ingesneeuwd in hun hut. Jungfrau is tot en met donderdag 4 juni te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Uit die vriendschap ontstond in 2017 het theaterprogramma We Free Kings dat ze maakten bij NT Gent. De Jong en Opbrouck zijn bekend met Toneelgroep Maastricht. Wim Opbrouck speelde voor het toneelgezelschap de hoofdrol in La Superba (2018) en Wilfried de Jong speelde de nar in King Lear.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD