Willeke Alberti geschrokken van alle haatreacties

Willeke Alberti
Door: Charlotte Wijnen
19-08-2021

Willeke Alberti is enorm geschrokken van de reacties op haar corona-verhaal. De zangeres raakte besmet met het coronavirus door iemand uit haar vriendenkring die niet was gevaccineerd. Haar kritiek zorgde voor een hoop ophef op social media…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Hoe dom kun je zijn?’

Het was flink schrikken voor Willeke Alberti toen ze besmet raakte met het coronavirus. Na twee keer te zijn gevaccineerd, dacht ze beschermd te zijn. Maar door iemand uit haar omgeving die niet was gevaccineerd, liep zij alsnog het coronavirus op en werd ze behoorlijk ziek.

Willeke uitte haar kritiek over ongevaccineerden in De Telegraaf. ,,Ik ben pissig op mensen die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen door zich niet te laten vaccineren en anderen te besmetten!”, klaagde Willeke. ,,Dat vreselijke virus heeft ook mij te pakken gehad. Diegene was niet gevaccineerd. Hoe dom kun je zijn?”

De zangeres legde uit dat ze vaak optreedt in verzorgingstehuizen waar ze zich bevindt tussen kwetsbaren. Daarom wil ze extra voorzichtig doen en verwacht zij hetzelfde van haar omgeving. Goed bedoelde woorden, maar bij velen vielen die verkeerd.

‘Krijg vreselijke verwensingen’

Het leidde tot heftige reacties op social media, waar Willeke enorm van is geschrokken. ,,Ik krijg nu de vreselijkste verwensingen naar mijn hoofd geslingerd”, aldus Willeke in De Telegraaf. ,,Het spijt mij dat mensen door mijn verhaal gekwetst zijn. In alle oprechtheid heb ik mijn verhaal verteld.”

Willeke benadrukt dat iedereen zélf de beslissing maakt en dat ze enkel boos was omdat iemand uit haar eigen omgeving de ziekte heeft overgedragen. ,,Dat ik mensen die niet gevaccineerd zijn ‘dom’ zou noemen, is blijven hangen, maar dat heb ik beslist zo niet bedoeld. Iedereen moet natuurlijk zelf zijn of haar beslissingen nemen. Daar heb ík niets over te zeggen.”

Meer DenD