Willeke Alberti steunt Rachel Hazes na seksonthulling

Willeke Alberti
Door: Charlotte Wijnen
12-05-2021

Rachel Hazes kwam flink onder vuur te liggen nadat ze onthulde dat ze al op haar vijftiende seks had gehad met André Hazes. Vriendin Willeke Alberti begrijpt niet waarom Rachel Hazes zo door het slijk wordt gehaald.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de documentaire ‘Kleine jongen: het echte leven van André Hazes’, kwam Rachel met een onthulling over haar seksleven van vroeger. Velen waren geshockeerd, wat zorgde voor een hoop kritiek richting Rachel.

‘Oneerbiedig’

Rachel was pas vijftien, André begin dertig. Hierdoor werd André Hazes in de media en op social media als pedofiel afgeschilderd. Fans van de zanger waren boos: Rachel kreeg op Instagram de meest vreselijke verwensingen naar haar hoofd geslingerd, meldt weekblad Story.

Haar goede vriendin Willeke Alberti begrijpt niets van de kritiek naar Rachel. ,,Zo oneerbiedig dat iedereen daarover valt”, zegt ze tegen Story. ,,Het is al zo lang geleden… Het was een andere tijd.” Willeke zegt dat ze het heel moeilijk heeft gehad met alle negativiteit rond haar vriendin. ,,Ik sta honderd procent achter Rachel”, laat ze weten.

Loodzware periode

In de documentaire is haar goede vriendin Jacqueline Laats, de ex-vrouw van Rene van der Gijp, ook te zien. Samen bezoeken ze haar voormalige woning in Vinkeveen. Ook zij laat weten altijd achter Rachel te staan. ,,Wij delen alles met elkaar”, zegt ze in Story.

Enkele jaren terug zat Rachel in een diep dal en was zelfs van plan uit het leven te stappen. Ook toen kon ze rekenen op haar vriendinnen. Jacqueline vertelt dat ze in die tijd bij Rachel thuis woonde, om haar door die loodzware periode heen te helpen. Toen het zo erg werd dat Rachel in het ziekenhuis belandde, werd het contact tussen de twee minder. ,,Maar ik heb nooit opgegeven en ben altijd berichtjes blijven sturen”, aldus Jacqueline in Story.

Willeke vertelt dat Rachel alle negativiteit niet verdient, omdat de onthulling over haar seksleven met André Hazes al zo lang geleden is. ,,Rachel verdient rust”, aldus Willeke in Story.

Meer DenD